Grupare infractionala destructurata de politisti romani si francezi: Cum erau pacalite victimele

Miercuri, 22 Mai 2019, ora 18:15
5203 citiri
Grupare infractionala destructurata de politisti romani si francezi: Cum erau pacalite victimele
Foto: captura Youtube/ IGPR

Politisti romani si francezi au actionat in judetul Valcea pentru depistarea si retinerea membrilor unui grup infractional organizat, banuiti de talharie, furt calificat si tainuire pe teritoriul Frantei, in perioada 2017 - 2018.

Au fost depistati si retinuti patru cetateni romani, cercetati de autoritatile franceze, care vor fi prezentati miercuri la Curtea de Apel Pitesti, pentru arestare, in vederea predarii in baza unor mandate europene de ancheta emise de autoritatile din Franta.

"In dimineata zilei de 21 mai, pe raza judetului Valcea, politistii romani de investigatii criminale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, alaturi de un analist EUROPOL, in cooperare cu politisti si jandarmi francezi, au actionat pentru depistarea si retinerea membrilor unui grup infractional organizat, banuiti de talharie, furt calificat si tainuire", informeaza un comunicat al IGPR.

Faptele ar fi fost comise in perioada 2017 - 2018 in mai multe localitati franceze, printre care Neuilly Sur Marne, Champingny Sur Marne, Perreux Sur Marne, Maisons Alfort, Saint Denis.

Cooperarea politistilor s-a desfasurat in baza unui ordin european de ancheta, primit la nivelul Parchetului de pe langa Tribunalul Valcea, in cadrul actiunii fiind efectuate sase perchezitii domiciliare pe raza judetului.

"Actiunea a avut ca rezultat identificarea si ridicarea unor bijuterii din aur si argint, bijuterii din metale comune (folosite la comiterea unor infractiuni de inselaciune), contracte de amanet, bani si aparatura IT", se arata in comunicat.

Ancheta autoritatilor franceze a reliefat ca cei in cauza ar fi acostat, in general, persoane in varsta, sub pretextul aflarii unor adrese, iar dupa ce primeau informatiile solicitate, ar fi oferit victimelor bijuterii ieftine in semn de multumire.

Profitand de neatentia acestora sau chiar prin violenta, le-ar fi deposedat de bijuterii, lantisoare sau medalioane, bunuri care ar fi fost transferate ulterior in Romania.

In activitatile pentru depistarea celor in cauza au fost angrenati si politisti ai Inspectoratului de Politie al Judetului Valcea - Serviciul de Investigatii Criminale, criminalisti si luptatori de actiuni speciale din Valcea, Olt si Arges.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#retea romani bijuterii Franta , #politie
Comentarii
Poza hello
hello
rank 5
N-ati putea sa destructurati si gruparea infractionala organizata de