Gregorian Bivolaru va fi extradat in Romania

Miercuri, 13 Iulie 2016, ora 14:10
6989 citiri
Gregorian Bivolaru va fi extradat in Romania
Captura Antena3

Gregorian Bivolaru va fi extradat in Romania, dupa ce instanta din Paris a respins apelul formulat de acesta. Au fost respinse si cererile autoritatilor suedeze care au aratat ca Bivolaru are statutul de azilant.

Decizia este definitiva, astfel ca autoritatile franceze si cele din Romania vor intreprinde demersurile, in urmatoarea perioada, pentru extradarea lui Bivolaru.

Fostul lider MISA a fost condamnat definitiv, pe 14 iunie 2013, de Inalta Curte de Casatie si Justitie la sase ani de inchisoare cu executare pentru act sexual cu un minor.

In urma verdictului, Bivolaru a fost dat in urmarire internationala prin Interpol, el afandu-se la acea vreme in Suedia. Fostul lider MISA fugise din Romania in august 2004, dupa ce a fost trimis in judecata. Opt luni mai tarziu a fost prins si arestat in Suedia, insa a cerut azil politic, iar autoritatile din aceasta tara i-au acceptat cererea.

In urma cu mai multi ani au aparut zvonuri potrivit carora Gregorian Bivolaru s-ar fi stabilit in Franta, la Paris.

Se pare ca zvonurile erau adevarate, pentru ca fostul lider MISA a fost prins in Franta pe 26 februarie, fiind plasat in arest preventiv, in penitenciarul din Fresnes. Autoritatile romane au cerut extradarea lui Bivolaru, pentru executarea pedepsei.

Procesul a fost amanat de mai multe ori deoarece judecatorii parizieni nu au primit documentele pe care le-au cerut autoritatilor din Suedia referitoare la statutul de azilant politic al lui Bivolaru.

Autoritatile din Suedia fost intrebate si daca o persoana care calatoreste cu acte false in strainatate isi poate pierde statutul de azilant. Cand a fost retinut in Franta, Bivolaru avea asupra lui acte false bulgaresti.

Liderul MISA, care este aparat de avocati din Romania, le-a spus judecatorilor francezi ca este cetatean bulgar si nu este urmarit de autoritatile romane.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Gregorian Bivolaru extradat Romania, #Gregorian Bivolaru Franta , #instanta