Fundatia Printului Charles ajuta trei militari romani raniti in Afganistan sa participe la Jocurile Invictus

Miercuri, 26 Iulie 2017, ora 21:17
2240 citiri
Fundatia Printului Charles ajuta trei militari romani raniti in Afganistan sa participe la Jocurile Invictus
Foto: Facebook / Charles,Prince of Wales

Fundatia Printului Charles sustine trei militari romani raniti in Afganistan pentru a participa la Jocurile Invictus, eveniment sportiv initiat de printul Harry, fiul cel mic al Printului de Wales, pentru militari raniti in teatrele de operatiuni.

Sprijinul este acordat in contextul in care fundatia lanseaza un program nou de sustinere a militarilor romani raniti in conflictele din ultimii ani si a celor care ies la pensie si doresc sa inceapa o cariera noua.

"Aceasta initiativa a Fundatiei Printul de Wales incepe cu sustinerea a trei militari romani raniti in Afganistan, in vederea participarii la Jocurile Invictus, un eveniment sportiv initiat de Printul Harry, fiul cel mic al Printului de Wales, pentru militari raniti in teatrele de operatiuni. Jocurile Invictus folosesc sportul ca motivatie pentru recuperarea fizica si psihica a militarilor eroi si de asemenea contribue la o mai buna intelegere din partea publicului a situatiei militarilor raniti", anunta fundatia printului Charles.

Cu aceeasi ocazie Fundatia Printul de Wales Romania lanseaza si o campanie publica de sprijin prin care urmareste sa stranga fonduri pentru doua programe noi: unul de consiliere pentru militarii ce sufera de boli cauzate de stres si un altul de reconversie profesionala, inclusiv prin sustinerea lor de a incepe mici afaceri prin care sa contribue la viata comunitatilor in care traiesc.

Fundatia Printul de Wales va beneficia de expertiza din partea unor organizatii din Marea Britanie ce sprijina militari eroi.

Campania Fundatiei Printul de Wales de strangere de fonduri se va incheia in acelasi timp cu Jocurile Invictus din Canada la sfarsitul lunii septembrie.

Intr-un interviu acordat in exclusivitate Radio Europa FM, directorul executiv al Fundatiei Printului de Wales in Romania, Aura Woodward, a povestit cum a decis Printul Charles sa-i ajute pe militarii romani, precizand ca unul dintre militari are nevoie de o proteza pentru un picior pe care l-a pierdut in razboiul din Afganistan, iar ceilalti doi au nevoie de biciclete speciale.

Potrivit sursei citate, printul a spus ca va sustine financiar, personal, acesti trei militari, iar ulterior, prin fundatia sa, vor fi gandite programe pe termen lung pentru toti militarii romani raniti in teatrele de operatiuni.

Ambasada Marii Britanii la Bucuresti mentioneaza aceasta initiativa, argumentand ca "de la razboiul din Kosovo de la inceputul anilor '90 si pana la razboaiele recente din Irak si Afganistan, au avut loc 30.000 de misiuni ale soldatilor romani in cadrul fortelor multinationale NATO", 28 de militari fiind ucisi si aproape 200 raniti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#fundatie print Charles militari romani, #fundatie print Wales Invictus , #armata