Familia tanarului din Gorj cu coronavirus, plasata oficial in carantina

Vineri, 28 Februarie 2020, ora 19:34
2236 citiri
Familia tanarului din Gorj cu coronavirus, plasata oficial in carantina
Foto: Arhiva Pixabay

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Gorj a aprobat, in unanimitate, mutarea, intr-o locatie de carantina, a celor 5 persoane care locuiesc in acelasi imobil cu tanarul din Prigoria, a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al ISU Gorj, Florin Chisim.

Potrivit acestuia, hotararea a fost luata la propunerea Directiei de Sanatate Publica, care a fost facuta in cursul diminetii.

"In cadrul sedintei Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU), in calitate de autoritate competenta, Directia de Sanatate Publica (DSP) Gorj a propus mutarea, intr-o locatie de carantina, a celor 5 persoane care locuiesc in acelasi imobil si care, implicit, au intrat in contact direct cu persoana diagnosticata ca purtatoare a COVID-19, iar CJSU a aprobat in unanimitate.

Totodata, CJSU a solicitat DSP sa comunice daca, in contextul epidemiologic din comuna Prigoria, se impun si alte masuri, restrictii, cum ar fi suspendarea cursurilor la unitatile de invatamant, alte activitati si pe ce perioada. Cursurile au fost suspendate in Prigoria pentru data de astazi. Asteptam sa vedem ce propunere va avea Directia de Sanatate Publica Gorj.

Sunt copii izolati in mai multe localitati care au intrat in mod indirect atat cu persoana diagnosticata ca purtatoare de COVID-19 pe teritoriul judetului Gorj, cat si cu cetateanul italian diagnosticat cu coronavirus. Membrii familiei persoanei diagnosticate nu au fost mutate in carantina pana acum deoarece propunerea din partea DSP a fost facuta astazi. Pana acum nu am avut o astfel de propunere", a spus Florin Chisim.

El a adaugat ca celor 5 persoane - bunicii, mama, tatal vitreg si iubita - le-au fost prelevate probe biologice, al caror rezultat a fost negativ.

"DSP a fost informata despre cazul unui barbat care este izolat la domiciliu si care trebuie sa faca dializa si cu siguranta va lua masuri in consecinta. Este decizia pe care trebuie sa o ia DSP, nu a fost discutata in cadrul sedintelor CJSU. (...) La nivelul CJSU s-a facut tot ce s-a putut pentru ca aceasta ancheta epidemiologica sa se desfasoare in conditii normale si cu o rapiditate excesiva pentru ca vorbim de un virus foarte urat si a trebuit sa identificam toate persoanele care au intrat in contact direct sau indirect cu respectivele persoane.

In Gorj exista 3 centre de carantina cu o capacitate de 70 de locuri si am mai analizat si alte constructii care pot fi folosite ca centre de carantina. Deocamdata avem rezultatele a doua seturi de analize trimise la 'Matei Bals', cele 13 probe biologice prelevate de la cei care au intrat in contact direct cu cetateanul italian si au iesit negative.

Din cel de-al doilea set de 31 de probe, una a fost pozitiva. Avem 123 de probe biologice prelevate de la 120 de persoane pentru ca 3 probe au fost repetate la persoane care au intrat in mod direct in contact cu cetateanul italian", a mai spus Florin Chisim.

Ministrul interimar al Sanatatii, Victor Costache, a decis vineri demiterea sefului Directiei de Sanatate Publica Gorj, Carmen Ivanov, pentru nerespectarea procedurile si legislatiei in vigoare privind instituirea masurii de carantina a persoanelor in contextul aparitiei primului caz de coronavirus in tara noastra.

Decizia a fost anuntata in cadrul unei videoconferinte organizate cu reprezentantii directiilor de sanatate publica din teritoriu.

Vezi si Tanarul din Gorj nu mai are coronavirus. Daca iese negativ si urmatorul test, va fi externat

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#membri familie tanar Gorj coronavirus, #carantina Gorj coronavirus , #coronavirus