Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Stiri > cutremur
A   A   A

Cel mai mare exercitiu de interventie in caz de cutremur are loc azi, la Petrom City

Cel mai mare exercitiu de interventie in caz de cutremur are loc azi, la Petrom City
Foto: seismic-alert.ro
Cel mai mare exercitiu de simulare a interventiei in caz de cutremur se desfasoara joi dimineata, in Capitala, potrivit unui anunt al ISU Bucuresti-Ilfov. Actiunile se vor desfasura in cadrul in sediul Petrom City, unde zilnic lucreaza 2.500 de persoane.

Potrivit unui comunicat remis, miercuri, de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dealul Spirii" Bucuresti-Ilfov, cel mai amplu exercitiu din anul 2019, pentru verificarea modului de raspuns in cazul unui seism se va desfasura joi, de la ora 10:00.

"Vor fi puse in aplicare procedurile de lucru aferente situatiilor tactice, care implica stingerea de incendii, salvarea persoanelor surprinse sub daramaturi sau la inaltime, triajul victimelor in puncte medicale avansate, acordarea primului ajutor calificat si transportul acestora la spitale.
Actiunile pentru interventie se vor desfasura si cu sprijinul altor institutii din cadrul Comitetului pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti", arata ISU Bucuresti-Ilfov.

ISU mentioneaza ca verificarea modului de interventie in cazul unui seism se realizeaza periodic, pentru pregatirea efectivelor proprii si in regim integrat, cu celelalte institutii care au rol de asigurare a managementului situatiilor de urgenta.

Foto: Harta cladirilor cu risc seismic sau urgenta seismica din Bucuresti, www.seismic-alert.ro
Facebook ShareTweet
 Joi, 10 Octombrie 2019, ora 09:19

 Articol citit de 3778 ori

Citeste si: