Executorul care a pus poprire pe bunurile Ministerului Sanatatii, retinut de procurori

Vineri, 09 Octombrie 2015, ora 15:37
8642 citiri
Executorul care a pus poprire pe bunurile Ministerului Sanatatii, retinut de procurori
Foto: B1TV

Executorul judecatoresc care a pus poprire pe bunurile Ministerului Sanatatii in cazul bebelusilor care au cazut victime incendiului de la Maternitatea Giulesti a fost retinut, vineri, de procurori, pentru abuz in serviciu, acuzatiile neavand insa legatura cu cazul mentionat.

Intr-un comunicat remis Ziare.com de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti se precizeaza ca a fost pusa in miscare actiunea penala fata de executorul judecatoresc Iulian Cosoreanu (foto), precum si fata de trei administratori ai societatii SC E.C. SRL, aflata in insolventa.

Procurorii sustin ca executorul judecatoresc "a eliberat in numerar suma de 551.041 lei catre administratorul de fapt al SC E.C. SRL cu toate ca la momentul respectiv firma se afla in insolventa, iar administratorului statutar i se ridicase, de catre judecatorul sindic, dreptul de administrare".

Toti cei patru suspecti au fost retinuti pentru 24 de ore dupa audieri, iar Iulian Cosoreanu va fi prezentat in fata Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Ministerul Sanatatii, executat silit in cazul tragediei de la Maternitatea Giulesti - de unde va lua banii

Executorul judecatoresc Iulian Cosoreanu s-a prezentat, marti dimineata, la Ministerul Sanatatii pentru a executa silit institutia pentru o suma ce trebuie platita ca daune in urma incendiului care a avut loc in anul 2010 la Maternitatea Giulesti.

Decizia instantei este una definitiva, astfel ca Ministerul Sanatatii trebuie sa plateasca mai multe sume ce totalizeaza aproape 4,3 milioane de euro.

Premierul Victor Ponta a transmis, miercuri, la debutul sedintei de guvern, ca daunele decise de instanta in cazul incendiului de la Maternitatea Giulesti vor fi platite la rectificarea bugetara care urmeaza sa aiba loc la finalul lunii octombrie.

Incendiul de la Maternitatea Giulesti: Cand va plati Guvernul cele 4 milioane de euro

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#executor judecatoresc retinut Ministerul Sanatatii, #executor Giulesti retinut Ministerul Sanatatii , #justitie