Exclusiv documente Romania iraniana II: Cum se pregateste decapitarea judecatorilor. M-au constrans si intimidat

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 23 Iulie 2019, ora 07:00
40073 citiri
Exclusiv documente Romania iraniana II: Cum se pregateste decapitarea judecatorilor. M-au constrans si intimidat
Foto: Arhiva Hepta.ro

Familia Sacarin a ajuns cu bine in SUA, dar in spatele lor a ramas abuzul teribil, anatomia unei monstruozitati si, mai ales, precedentul extrem de periculos, care se poate repeta impotriva oricui.

Filmul contracronometru al salvarii Sorinei si abuzul de pe aeroport. "Argo" din Romania iraniana

Scandalul Sorina a inceput ca o lovitura impotriva procurorilor care, iata, nu mai abuzeaza doar politicieni, ci si oameni obisnuiti, chiar copii pe care "ii dau cu capul de asfalt" (ceea ce nu s-a intamplat, in fapt, niciodata).

Sectia speciala pentru anchetarea magistratilor - SS - a vazut in cazul Sorina Sacarin sansa de a-si arata importanta si s-a napustit asupra procurorului Maria Piturca. In opinia mea, dna Piturca a gresit doar tactic.

Adica luand cu forta un copil terorizat si panicat care credea ca se lupta pentru viata lui, in loc sa ia la audieri familia Saramat, pe care chiar sa o retina pentru privare de libertate, dupa care Sorina sa fie preluata calm. Pe fond, insa, sotii Saramat detineau in mod ilegal copilul altei familii, deci o privare ilegala de libertate la care se adauga nerespectarea hotararilor judecatoresti pentru care sper ca procurorii si judecatorii craioveni sa-i ancheteze si sa-i judece in mod corect.

Valul de isterie urias creat prin manipularea emotionala grosiera a greselii tactice a procurorului Piturca avea potential pentru mult mai mult decat anchetarea unei magistrat. Potential preluat de Mihaiela Iorga Moraru, o femeie procuror extrem de controversata, anchetata penal pentru favorizarea faptuitorului si recunoscuta ca eroina antiKovesi de tabara antiJustitie.

Dna Iorga Moraru a iesit din sfera eventualului abuz comis de dna Piturca si s-a apucat sa ancheteze adoptia, adica mult dincolo de limitele competentei sale. Planul era ca aceasta ancheta agresiva sa justifice, nelegal, dar prin intimidare, revizuirea adoptiei ceruta de procurorul Bogdan Licu.

Asadar, dna Iorga Moraru s-a napustit asupra familei Sacarin. In plangerea facuta catre Inspectia Judiciara, sotii Sacarin vorbesc despre cateva abateri foarte grave ale dnei Iorga Moraru in acest asalt.

pentru ca ea contine elemente extrem de importante despre banii pe care ii incasa familia Saramat de pe urma Sorinei, cam 3.500 de lei/luna, dar si despre teroarea la care familia asistentei maternale a supus-o pe Sorina.

In plangerea la IJ, dna Moraru este acuzata de exercitarea functiei cu rea credinta pentru ca, prin sechestrarea pasaportului Sorinei, "a dispus, in mod indirect, masura preventiva a controlului judiciar asupra fiicei noastre minore Sacarin Sorina, desi aceasta masura nu poate fi dispusa impotriva acesteia, cu atat mai putin de catre un procuror din cadrul SIIJ".

In felul acesta, spun sotii Sacarin, dna Iorga Moraru "a ingradit nelegal dreptul la libera circulatie, fara niciun temei de fapt sau de drept si a lipsit subsemnatii inclusiv de posibilitatea contestarii acestei masuri abuzive in fata judecatorului de drepturi si libertati (nefiind emisa si comunicata o ordonanta in acest sens, subsemnatii nu putem sesiza judecatorul de drepturi si libertati cu privire la aceasta ingradire ilegala a dreptului la libera circulatie) ".

O alta acuzatie este ca "dna procuror a divulgat catre presa de scandal documente si informatii confidentiale din dosar, despre care aceasta a luat la cunostinta in calitate de magistrat. (...) Jurnalista Sorina Matei a avut mai multe informatii din dosarul de urmarire penala nr. 2015/P/2019, care nu au fost facute publice, presa de scandal cunoscand inclusiv date si informatii cu privire la data si ora audierii martorilor si suspectilor in acest dosar penal, detalii ale urmaririi penale care NU puteau fi cunoscute decat prin comunicarea de catre procurorul de caz, aceasta fiind singura persoana care cunostea aceste detalii ale urmaririi penale in dosarul nr. 2015/P/2019".

Dar cea mai grava acuzatie este ca "dna procuror a incercat fabricarea unui dosar de urmarire penala impotriva judecatorilor Curtii de Apel Craiova, care au pronuntat hotararea de aprobare a adoptiei".

Detaliile sunt socante:

"Dna procuror Mihaiela Iorga Moraru, cu ocazia audierii subsemnatei Sacarin Ramona in dosarul nr. 2015/P/2019, a incercat sa determine subsemnata sa formulez declaratii impotriva celor doi judecatori care au intrat in componenta completului de judecare a apelurilor in dosarul de adoptie, precum si impotriva dnei procuror Piturca Maria din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova.

Dna procuror Moraru Iorga Mihaiela a incercat sa determine subsemnata sa formulez declaratii prin incercarea de constrangere a subsemnatei si prin intimidarea subsemnatei.

Aceasta deoarece dna procuror incearca din rasputeri sa efectueze acte de urmarire impotriva judecatorilor, pentru a incerca justificarea existentei SIIJ, exploatand astfel scandalul mediatic pentru a crea aparenta de utilitate a Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie", acuza sotii Sacarin.

Deci dna Iorga Moraru este acuzata direct ca a incercat sa le confectioneze un dosar penal judecatorilor de la Craiova care au incuviintat adoptia. Adica o acuzatie de tipul celor aduse DNA si care motivau aparitia SS. Este o tehnica utilizabila impotriva oricarui judecator pentru orice acuzatie, pentru ca SS are competenta exclusiva de anchetare a magistratilor si arata exact modul de functionare a acestei sectii anticipat de GRECO, care spunea ca este o anomalie a sistemului care trebuie sa dispara.

Tot la IJ a fost reclamat si procurorul general Bogdan Licu, acuzat de exercitarea functiei cu rea credinta, pentru ca a formulat declaratii cu privire la urmarirea penala aflata in desfasurare exclusiv in baza celor aflate din mass-media de scandal, deci si-a incalcat obligatia de rezerva, a solicitat instantei civile ingradirea dreptului fundamental al minorei si al parintilor ei la libera circulatie, desi aceasta masura nu poate fi dispusa de instantele civile, a formulat cererea de revizuire a hotararii definitive de adoptie, contrar interesului superior al minorei Sacarin Sorina:

"Aceasta cerere este vadit inadmisibila, nefiind indeplinita niciuna dintre ipotezele limitativ prevazute de art. 519 NCPC pentru revizuire, iar admiterea acesteia ar conduce la trimiterea Sorinei intr-un orfelinat".

Totodata, spune familia Sacarin, procurorul Licu "a exercitat functia exclusiv in scopul de a-si crea o imagine favorabila in presa de scandal", a incurajat la nerespectarea hotararilor judecatoresti definitive, creand sugestia ca acestea ar fi ilegale si ca ar fi intervenit in activitatea judecatorilor Curtii de Apel Craiova.

Daca dna Iorga Moraru este acuzata ca dadea informatii din dosar unei jurnaliste, dl Licu pare a fi intr-o situatie si mai penibila. Avocatii familiei Sacarin aflau din declaratiile la televizor ale sotului asistentei maternale ce urmeaza sa faca procurorul general in dosar.

De exemplu, dl Saramat le-a dat vestea ca procurorul general si-a suplimentat cererea de ordonanta presedintiala. Ceea ce dl Saramat putea sti numai daca i-a spus dl Licu personal sau cel caruia i-a scris dlui Licu actiunile.

Toate sunt motive pentru excluderea din magistratura, daca ancheta IJ va fi una corecta. Nu am mari sperante ca institutia condusa de Lucian Netejoru va face o asemenea ancheta. Dar clasarea poate fi atacata de familia Sacarin si, dupa aceea, jocul se poate complica, pentru ca nu stiu cate completuri ar putea considera ca a incerca sa fabrici un dosar unor judedecatori nu reprezinta abatere disciplinara.

Impotriva celor doi, familia Sacarin a facut si plangere penala pentru acuzatii foarte grave legate de cele reclamate la IJ:

"1. LIPSIRE DE LIBERTATE IN MOD ILEGAL prevazuta de art. 205 alin (1) si (3) lit c) Cod penal

2. FAVORIZAREA FAPTUITORILOR Saramat Mariana si Saramat Vasile - conform art. 269 alin. (1) Cod penal;

3. INFLUENTAREA DECLARATIILOR prevazuta de art. 272 Cod penal;

4. RAZBUNARE PENTRU AJUTORUL DAT JUSTITIEI, prevazuta de art. 274 Cod penal;

5. COMPROMITEREA INTERESELOR JUSTITIEI, prevazuta si pedepsita de dispozitiile art. 277 Cod Penal;

6. TORTURA PSIHICA, prevazuta de art. 282 alin. (1) lit c) Cod penal;

7. TRAFIC DE INFLUENTA prevazuta de art. 291 Cod penal;

8. ABUZ IN SERVICIU prevazuta de art. 297 Cod penal;

9. COMUNICARE DE INFORMATII FALSE prevazuta de art. 404 Cod penal".

Este adevarat ca si aceasta plangere va fi anchetata de SS, dar si in acest caz clasarea poate fi contestata.

In plus, este posibil ca, pana la urma, SS sa dispara si atunci aceasta plangere, clasata sau nu, va ajunge pe mana altor procurori, care ar putea considera ca a sechestra pasaportul unui copil fara nicio comunicare oficiala atacabila in instanta este o privare de libertate si un abuz in serviciu.

Plangerea a ajuns la procurorul SS Sorin Iasinovski, cunoscut sub porecla de Zilierul, dupa ce a fost anchetat pentru ca ar fi avut obiceiul sa-si ia lungi concedii fara plata de la DIICOT Suceava ca sa munceasca in strainatate.

Cam asa arata echipa SS care are in mana soarta tuturor magistratilor: Florea - protocol, Iorga Moraru - Walter, Stan cu vot politic la CCR.

Si despre aceasta situatie presedintele Klaus Iohannis a fost informat de dna Sacarin printr-un memoriu in care ii cere ajutorul. Este un memoriu in care dna Sacarin vorbeste despre presiunile la care a fost supusa de procurorul SS ca sa dea declaratii false pentru constituirea unui dosar fals impotriva judecatorilor, despre felul in care dl Licu isi bazeaza actiunile profesionale pe site-uri rusesti.

Va invit sa cititi aici memoriul cu informatii socante, de o gravitate extrema, care a ajuns la presedintele Romaniei. Presedintele care, si de aceasta data, a tacut.

Este posibil ca SS sa faca acelasi lucru oricaruia dintre noi: sa ne ancheteze fara drept pentru orice, sa ne confiste pasaportul fara acte, sa ne haituiasca si sa ne umileasca pentru simplul motiv ca poate.

Si poate pentru ca SS este sigura in masura sa se autoancheteze. Deci, orice abuz ar face, nu risca nimic.

Aici nu mai e vorba despre un abuz punctual. E vorba despre o situatie extrem de periculoasa, despre o permanenta sursa de abuzuri impotriva oricui se nimereste in zona intereselor SS.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#SS ancheta Sacarin, #plangere penala SS Sacarin, #memoriu presedinte Iohannis Sacarin , #justitie