Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Stiri > politie
A   A   A

Europol a destructurat o retea internationala de traficanti de femei. S-au facut arestari si in Romania

Europol a destructurat o retea internationala de traficanti de femei. S-au facut arestari si in Romania
Foto: Europol
Sase membri prezumati ai unui grup infractional finlandez implicati in traficul de fiinte umane "in scopul exploatarii sexuale" au fost arestati in urma unei actiuni de cooperare internationala a politiilor din mai multe tari, care au confiscat active de aproape trei milioane de euro, a anuntat miercuri Europol, relateaza AFP.

Operatiunea, numita "Webmaster", a dus la inchiderea a 16 site-uri care promovau servicii sexuale, precum si la arestarea creierului prezumat al grupului, a informat agentia europeana de cooperare intre serviciile de politie criminale intr-un comunicat.

Principalii trei suspecti, de nationalitate finlandeza, sunt acum detinuti in Spania. Alti suspecti au fost arestati in Malta, Finlanda si Romania, a precizat Europol.
Stabilit la Marbella, in Spania, "seful prezumat al grupului a derulat activitati infractionale in cel putin 15 tari", a precizat Europol, care a coordonat operatiunea cu Eurojust, unitate de cooperare judiciara a Uniunii Europene.

"El a utilizat intermediari pentru a canaliza produse infractionale catre conturi bancare internationale", a precizat agentia cu sediul la Haga.

Femeile traficate de retea erau in principal de origine nigeriana si lucrau ca prostituate in Finlanda si Suedia, a anuntat Eurojust intr-un comunicat distinct.

Politia a inghetat conturile bancare ale suspectilor in 12 tari, inclusiv Hong Kong, si a confiscat masini de lux, bijuterii si circa 30.000 de euro, potrivit Europol.
Autoritatile spaniole au declansat in urma cu trei ani o ancheta asupra acestui grup infractional, care ar fi realizat un profit de 40 de milioane de euro din 2010.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 10 Iulie 2019, ora 18:04

 Articol citit de 2677 ori

Citeste si: