Protest la MAE: Sustinem diaspora, Melescanu demisia! (Foto) UPDATE

Luni, 03 Iunie 2019, ora 20:22
8572 citiri
Protest la MAE: Sustinem diaspora, Melescanu demisia! (Foto) UPDATE
Foto: Facebook Declic/Protest: stam la coada ca sa-i cerem demisia lui Melescanu

Zeci de romanii nemultumiti de ceea ce s-a intamplat in ziua alegerilor europarlamentare in diaspora s-au strans, luni, in fata sediului Ministerului Afacerilor Externe pentru a cere demisia lui Teodor Melescanu.

Manifestatia a durat aproximativ doua ore si nu s-au inregistrat incidente.

Vizavi de intrarea principala in sediul MAE, protestatarii s-au asezat la coada in fata unei urne in care au depus cate o hartie cu textul petitiei lor pentru demisia ministrului de Externe, Teodor Melescanu. Petitia era stampilata de protestatari cu cuvantul "Demisia".

"Noi, semnatarii petitiei si romani cu drept de vot, ii cerem demisia lui Teodor Melescanu, ministrul Afacerilor Externe si responsabil pentru organizarea alegerilor in diaspora. Cerem demisia pentru sabotarea, inca o data, a romanilor de peste hotare si a dreptului acestora de a vota. Va indemnam sa va dati demisia urgent", au scris protestatarii, conform Agerpres.

Update 19:10 - Oamenii au scandat, timp de jumatate de ora, "Diaspora!", "Demisia!", "Hotii, hotii!", "Nu vrem sa fim condusi de hoti", "Solidaritate!" si "Rusine, rusine, rusine sa va fie!".

Update 18:50 - Aproximativ 50 de persoane protesteaza in aceste momente la sediul MAE, potrivit corespondentului Ziare.com.

Manifestantii sunt pasnici si au venit pregatiti cu pancarte, dar si cu un banner urias cu mesajul "Sustinem Diaspora, Melescanu demisia!". Iata cateva imagini de la fata locului:

Foto: Ziare.com

Evenimentul "Protest: stam la coada ca sa-i cerem demisia lui Melescanu" a inceput la ora 18:00, fiind organizat de Declic, Coruptia Ucide, Uniti Salvam, Geeks For Democracy si Rezistenta.

Apelul la protest s-a facut pe Facebook.

"Facem o coada la Ministerul Afacerilor Externe, din #solidaritate cu romanii din afara care nu au putut vota pe 26 mai. Guvernantii si-au batut iarasi joc de ei, de aceea cerem *insistent* demisia lui Teodor Melescanu, Ministrul Afacerilor Externe. Poate si-o da singur, sau poate i-o solicita premierul", anunta organizatorii pe pagina evenimentului.

Acestia spun ca si cei din diaspora pot participa la protest trimitand pe cineva din Bucuresti sa se alature lor.

"Daca esti din Bucuresti, ia un prieten cu tine si hai sa stam la coada. Daca esti din diaspora si nu poti ajunge, convinge un prieten din Bucuresti sa mearga in locul tau la protest", precizeaza ei.

Acestia mentioneaza ca sunt constienti de faptul ca rar demisioneaza politicienii romani, dar, totusi, vor insista.

"Stim ca demisia e un gest rar intalnit in randul politicienilor romani. Insa insistam si o spunem tare, sa se auda de la Palatul Victoria si pana la Ministerul Afacerilor Externe: domnule Melescanu, asumati-va raspunderea pentru proasta organizare a alegerilor si dati-va demisia", se incheie mesajul organizatorilor.

A.G.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#protest MAE demisie Melescanu, #protest MAE vot diaspora , #proteste