Dosar penal pentru directoarea azilului de batrani din Galati, care a adus coronavirusul in institutie

Marti, 07 Aprilie 2020, ora 17:22
4827 citiri
Dosar penal pentru directoarea azilului de batrani din Galati, care a adus coronavirusul in institutie
Foto: Arhiva Ziare.com

Parchetul de pe langa Judecatoria Galati a deschis, marti, un dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor, pe numele directoarei Centrului privat de Ingrijiri "Sf. Ilie", unde au fost inregistrate 34 de cazuri de coronavirus.

Potrivit Biroului de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, directoarea caminului si-a continuat activitatea in cadrul centrului desi a intrat in contact cu o persoana infectata cu coronavirus, ceea ce a dus la infectarea cu Covid-19 a mai multor persoane varstnice din cele 130 cazate in centru.

"La data de 07.04.2020, s-a inregistrat la Parchetul de pe langa Judecatoria Galati, dosarul penal nr.2149/P/2020, in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, prev.de art. 352 aln 2,3,4,6 Cod Penal, constand in aceea ca directorul caminului pentru persoane varstnice Sf. Ilie, care a intrat in contact cu o persoana reintoarsa in tara dintr-un stat aflat pe lista celor celor cu peste 500 cazuri confirmate de infectie cu coronavirus Covid 19, nu a luat toate masurile legale pentru prevenirea si combaterea bolilor, continuandu-si activitatea in cadrul centrului, fapt ce a condus la infectarea cu coronavirus Covid 19 a mai multor persoane varstnice din cele 130 cazate in centru", se spune intr-un comunicat transmis de Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Galati.

Potrivit Directiei de Sanatate Publica (DSP) Galati, virusul a fost adus in caminul de ingrijire a batranilor de directoarea unitatii, care luase contact cu sotul ei, intors din Turcia, pe 20 martie, care s-a imbolnavit si a murit de noul coronavirus pe 3 aprilie.

Si directoarea se afla acum internata cu Covid-19, la Spitalul de Boli Infectioase din Galati.

Conform DSP Galati, la Centrul privat de Ingrijiri Batrani "Sf. Ilie" din municipiul Galati sunt 34 de persoane infectate cu noul coronavirus, 25 fiind varstnici care erau internati in camin, iar noua reprezinta personalul unitatii si cadre medicale care lucreaza in centru.

Toti cei 130 de batrani internati la camin au fost testati, iar cei infectati cu noul coronavirus au fost transferati la spitalele de Boli Infectioase si CFR.

De asemenea, alti doi varstnici institutionalizati in centru, de 74 si 82 ani, confirmati pozitiv, saptamana trecuta, cu COVID 19, au decedat in weekend.

Urmareste LIVE cele mai importante informatii despre pandemia de coronavirus din Romania si din lume

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Zeci de persoane din Argeș, condamnate pentru vaccinări fictive anti-Covid. Ce pedepse au primit
Zeci de persoane din Argeș, condamnate pentru vaccinări fictive anti-Covid. Ce pedepse au primit
Douăzeci de persoane au fost condamnate de Curtea de Apel Piteşti într-un dosar privind vaccinări fictive anti-COVID, între acestea fiind şi un registrator de la un centru de vaccinare, care...
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
#azil batrani Galati dosar penal, #dosar penal , #coronavirus