Doi protestatari au fost retinuti pentru violente impotriva jandarmilor la mitingul din 10 august

Joi, 11 Octombrie 2018, ora 18:13
9041 citiri
Doi protestatari au fost retinuti pentru violente impotriva jandarmilor la mitingul din 10 august
Foto: Ziare.com / protest 10 august 2018

Doi barbati au fost retinuti, joi, fiind acuzati ca au agresat doi jandarmi la mitingul din 10 august din Piata Victoriei. Ei au fost audiati timp de cateva ore la Politia Capitalei, in urma unor perchezitii facute la locuintele lor intr-un dosar privind acte de violenta fizica si morala impotriva unor jandarmi deschis de Parchetul Judecatoriei Sectorului 1.

Unul dintre ei este acuzat ca a lovit cu picioarele un jandarm, iar celalalt este acuzat ca a lovit un alt jandarm cu o bucata de metal, potivit unor surse judiciare.

Acestea sunt primele retineri in doarul privind acte de violenta fizica si morala impotriva unor jandarmi deschis de Parchetul Judecatoriei Sectorului 1.

Parchetul Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti anunta, joi dimineata, ca procurorii fac cercetari intr-o cauza penala cu privire la exercitarea de acte de violenta fizica si morala impotriva unor jandarmi, la mitingul din 10 august din Piata Victoriei.

Joi, au fost facute, in baza autorizatiilor obtinute de la judecatorul de drepturi si libertati de la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, perchezitii la locuintele a trei persoane, doua dintre ele fiind duse la audieri.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, declara in 26 septembrie, la Antena 3, ca Parchetul nu ii cheama la audieri pe cei care au comis violente in Piata Victoriei, desi au fost identificati de Politie 69 de agresori, iar probatoriile au fost depuse de MAI la Parchet, ea sustinand ca, de fapt, "lovitura si interesul este pentru conducerea Jandarmeriei si a Ministerului de Interne". Ea a mai spus ca sunt sute de persoane care au provocat violente si despre care nu se vorbeste.

"Asta nu inteleg, de ce nu exista interes si in cealalta zona. (...) Noi am facut tot ce a stat in puterea noastra. Au fost minute inregistrate 414. 217. Am vizualizat pana acum 60.000 de minute. Asta facem noi de pe 10 august incoace. Avem dosare penale 11, inculpati 6, suspecti 18. Persoane identificate de politie si duse la Parchet cu probatoriu, 69. Mai sunt inca persoane in atentie pentru a fi identificate in acest moment, peste 157. Luam in calcul sute de persoane care au provocat violente si despre care nu se vorbeste", a declarat Carmen Dan.

Ulterior, Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 a transmis ca procurorii analizeaza imaginile video de la mitingul din 10 august din Piata Victoriei, cand au avut loc violente intre fortele de ordine si protestatari, pentru identificarea persoanelor care au agresat jandarmi.

Procurorii spuneau ca in dosarul deschis pentru ultraj impotriva jandarmilor au fost audiati cei vatamati, au fost identificati si audiati martori, au fost ridicate imaginile video care au surprins sau ar fi putut surprinde momentele in care au fost agresati jandarmi, au fost intocmite procese-verbale, au fost analizate si comparate imaginile ridicate pentru identificarea persoanelor care au comis aceste infractiuni si au fost obtinute certificatele medico-legale care atesta vatamarile jandarmilor.

De asemenea, procurorii spuneau ca au solicitat date de la spitalele din Bucuresti, de la unitatile de jandarmi din care fac parte jandarmii vatamati, precum si de la mai multe persoane care aveau imagini in care au surprins momentele de agresiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#violente jandarmi , #protest Diaspora