Doi politisti din Capitala au fost condamnati la inchisoare, pentru ca cereau spaga soferilor care treceau pe rosu

Vineri, 10 Mai 2019, ora 10:54
5875 citiri
Doi politisti din Capitala au fost condamnati la inchisoare, pentru ca cereau spaga soferilor care treceau pe rosu
Foto: Arhiva Ziare.com

Claudiu Aurel Cojocariu si Marius Gabriel Necula, agenti in cadrul Sectiei 17 Politie din Capitala, au fost condamnati de Tribunalul Bucuresti la cate 6 ani de inchisoare cu executare, ei fiind acuzati ca cereau mita de la soferii prinsi ca treceau pe culoarea rosie a semaforului in zona Razoare.

Potrivit deciziei instantei, Claudiu Aurel Cojocariu si Marius Gabriel Necula au interdictia de a exercita profesia de politist, pe o perioada de 5 ani, dupa executarea pedepsei inchisorii.

In acelasi dosar, alti doi politisti, Constantin Cristian Radulescu si Adrian Stobocica, au fost condamnati la 3 ani de inchisoare cu suspendare, ei fiind obligati sa munceasca 100 de zile in folosul comunitatii, primul in cadrul a doua scoli din Slatina, judetul Olt, iar al doilea - politist la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului din sectoarele 3 si 5 din Bucuresti.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Cei patru politisti au fost trimisi in judecata, in iunie 2017, de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, pentru savarsirea unor infractiuni de coruptie - luare de mita in forma continuata si trafic de influenta.

Procurorii sustin ca Aurel Cojocariu si Marius Gabriel Necula, agenti in cadrul Sectiei 17 Politie, au pretins si primit bani de la soferi, pentru a nu ii sanctiona sau pentru a interveni in favoarea lor pe langa alti oameni ai legii.

"In ziua de 27.03.2017, in timpul exercitarii atributiilor de serviciu privind circulatia pe drumurile publice, agentii de politie au pretins si primit de la un conducator auto suma de 900 de lei, in schimbul influentei pe care urmau sa o exercite pe langa functionarii competenti, in vederea stergerii inregistrarilor efectuate de camerele de supraveghere din zona intersectiei dintre bulevardul Timisoara si strada Razoare, care surprindeau comiterea unei contraventii de catre conducatorul auto, respectiv nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului la patrunderea in intersectie", declara PTB.

De asemenea, politistii au fost acuzati ca i-au cerut aceluiasi sofer 200 de euro, pentru a nu aplica masura suspendarii dreptului de a conduce pe drumurile publice si amenda contraventionala corespunzatoare abaterii constatate. Ulterior, Marius Gabriel Necula a primit de la sofer cei 200 de euro, fiind prins in flagrant de procurori.

Anchetatorii au mai constatat ca politistii au pretins si primit de la un alt conducator auto suma de 600 de lei, pentru a nu ii suspenda permisul si a nu-l amenda.

"O parte din aceasta suma de bani a fost pretinsa si in schimbul influentei pe care cei doi lucratori de politie urmau sa o exercite pe langa functionarii competenti, in vederea stergerii inregistrarilor efectuate de camerele de supraveghere din zona intersectiei dintre bulevardul Timisoara si strada Razoare, care surprindeau comiterea contraventiei in cauza, respectiv nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului la patrunderea in intersectie", mentiona PTB.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#politisti condamnati inchisoare mita , #inchisoare