DIICOT anunta ca nu are niciun rezultat ADN din oasele despre care Dinca sustine ca sunt ale Luizei: Sunt prea arse

Sambata, 17 August 2019, ora 10:47
10423 citiri
DIICOT anunta ca nu are niciun rezultat ADN din oasele despre care Dinca sustine ca sunt ale Luizei: Sunt prea arse
Foto: Mediafax/Hepta.ro

Directia de Investugare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a anuntat sambata, printr-un comunicat, ca specialistii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele gasite in padure, in cazul Caracal, despre care Gheorghe Dinca a sustinut ca ar fi ale Luizei Melencu, fata de 18 ani disparuta in luna aprilie.

Din comunicat aflam ca inca nu au fost testate toate fragmentele gasite in locul indicat de Dinca si ca urmeaza ca analizele sa continua, precum si ca cele actuale sa fie refacute.

Redam mai jos integral comunicatul DIICOT, asa cum a fost el transmis. Sublinierile pe text aparin DIICOT:

"In dimineata zilei de 17.08.2019, Institutul National de Medicina Legala 'Mina Minovici' a inaintat Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism constatarile preliminare ale expertizei genetice judiciare, potrivit carora:

- au fost expertizate de catre Institutul National de Medicina Legala o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetarii la fata locului efectuata la zona de liziera de padure, respectiv fragmente osoase de natura umana.

- avand in vedere starea de calcinare excesiva a acestora, ca urmare a actiunii factorilor fizico - chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidentia niciun profil ADN.

Precizam ca, prin adresa emisa astazi, procurorii DIICOT-Structura Centrala au reiterat Institutului National de Medicina Legala 'Mina Minovici', dispozitia de efectuare in continuare, in regim de urgenta, a expertizei genetice judiciare asupra intregului material probator, inclusiv asupra dintilor si a altor mijloace materiale de proba gasite cu ocazia cercetarii la fata locului.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism va continua sa informeze opinia publica, cu celeritate, de indata ce vom primi noi informatii de la Institutul National de Medicina Legala 'Mina Minovici'".

Ce anunta DIICOT acum 2 zile si balbaiala de vineri seara

Amintim ca DIICOT a transmis acum doua zile, miercuri, ca raportul preliminar de expertiza medico-legala antropologica asupra fragmentelor osoase gasite in padure arata ca acestea nu apartin Alexandrei, ci unei alte fete cu varsta cuprinsa intre 15-19 ani.

DIICOT informa atunci ca urmeaza sa se stabileasca prin finalizarea analizei ADN daca fagmentele osoase apartin sau nu Luizei Melencu. Toate informatiile aratau ca raportul va fi prezentat vineri.

Insa vineri toata ziua a fost tacere. Seara, insa, total neasteptat, avand in vedere ca nu a mai avut nicio interventie in caz pana acum, Ministerul Sanatatii anunta ca IML a finalizat si trimis catre DIICOT raportul in cauza.

DIICOT iese la randu-i public si anunta ca nu a primit niciun raport inca, declaratie pe care o mentine si doua ore mai tarziu.

In cele din urma, comunicatul venit in urma raportului a fost transmis la peste 13 ore de la momentul in care Ministerul Sanatatii a anuntat ca e la DIICOT.

Declaratiile lui Dinca despre oasele din padure

Cat despre fragmentele osoase din padure, amintim ca procurorii DIICOT le-au gasit pe 5 august, intr-un sac, la indicatiile primite de la Gheorghe Dinca. Principalul suspect al crimelor din Caracal a sustinut, la acel moment, ca este vorba despre ramasitele umane ale Luizei Melencu, fata de 18 ani care a disparut in luna aprilie Dinca sustine ca a sechestrat-o si apoi a ucis-o in aceeasi zi.

Alte fragmente osoase au fost descoperite de anchetatori si in curtea lui Gheorghe Dinca, insa perchezitiile continua si vor mai dura o perioada destul de lunga, avand in vedere dimensiunea zonei cercetate. Singurul rezultat cert la acest moment din partea INML a stabilit ca oasele din curtea lui Dinca au ADN-ul Alexandrei Maceseanu, fata de 15 ani care a reusit sa sune si la 112, insa autoritatile nu i-au putut salva viata.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#DIICOT analiza ADN oase padure Caracal , #DIICOT