Deputatul acuzat ca a lovit cu masina doi protestatari, cercetat pentru vatamare corporala: Am intrat in panica (Video)

Joi, 07 Decembrie 2017, ora 11:23
8792 citiri
Deputatul acuzat ca a lovit cu masina doi protestatari, cercetat pentru vatamare corporala: Am intrat in panica (Video)
Foto: Arhiva Facebook/ Terea Ioan

Deputatul care a lovit, miercuri seara, doi protestatari, este cercetat de procurori pentru vatamare corporala din culpa.

Potrivit Digi24, dosarul va fi inaintat la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ioan Terea, deputat PSD de Sibiu, s-a ales cu dosar penal dupa ce, in timp ce iesea cu masina din curtea Parlamentului, a lovit doi prtestatari cu masina.

In urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.

Deputatul si cei doi protestatari au fost dusi la audieri, unde au stat pana la ora 03:00 dimineata. La sectie a ajuns si un al treilea protestatar, pentru ca nu a vrut sa elibereze o trecere de pietoni.

Intr-o interventie telefonica pentru Antena 3, deputatul PSD a povestit ce s-a intamplat miercuri seara.

"In jurul orei 21:00 am parasit Palatul Parlamentului. La iesire, SPP-istul mi-a spus 'bine ar fi sa ies nu pe iesirea principala, ci pe partea stanga pe unde era accesul in Parlament, nu iesirea din Parlament, fiindca partea dreapta este blocata de protestatari'. Intr-adevar, am iesit prin stanga. In momentul in care m-am incadrat pe partea stanga, si pe jos mergeai mai repede decat cu masina".

Despre incidentul propriu-zis Terea sustine ca protestatarii "au luat foc" cand si-au dat seama ca in masina este un deputat. El sustine ca protestatarii au sarit pe masina, nu ca i-a lovit el.

"In momentul in care au vazut permisul de acces din parbrizul masinii, atunci au luat foc. Mi-au inconjurat masina, unii dadeau cu pumnii in ea. Masina era oprita. In momentul in care m-am strecurat printre ei cu masina, fiindca se poate vedea si pe masina... ea este lovita. Tot impactul pe ea este pe partea dreapta a masinii".

Intrebat cum a reactionat in momentul in care a fost inconjurat, Terea a spus ca s-a panicat, motivand ca protestatarii ii faceau semne obscene si il injurau.

"Va dati seama ca am intrat in panica. Eu am dat prioritate pentru trecerea de pietoni, iar ei s-au oprit pe trecerea de pietoni toti si mi-au dat in roata. In momentul in care botul masinii s-a eliberat, eu, incet, am plecat dintre ei", a sustinut deputatul PSD.

Intrebat daca s-a asigurat ca nu este nimeni pe capota masinii, Ioan Terea a raspuns: "Nu a fost nimeni, pai se vede pe masina. Nu s-a gasit nicio urma pe botul masinii. Toate urmele sunt pe partea dreapta a masinii. Nu aveam cum sa lovesc. Intr-adevar, unul dintre ei s-a aruncat pe capota masinii si se tinea de oglinda din dreapta, lucru care dupa cinci metri, vazandu-l - intr-adevar, a sarit jos, nu stiu daca a cazut sau nu - am oprit masina si am asteptat sa vina Brigada Rutiera, pentru ca era la 40 de metri de mine".

Deputatul PSD a sustinut, in continuare, ca nu a lovit pe nimeni.

"Eu am inceract sa scap dintre ei crezand ca sunt pasnici, nu ca se arunca pe masini si dau cu picioarele in ea, sa-mi strambe masina", a mai spus Terea.

Intrebat de ce s-a luat decizia de a fi cercetat penal, deputatul PSD a spus ca nu stie.

Ioan Terea a adaugat ca nu va face plangere penala pentru avarierea masinii, pentru ca nu vrea sa intre in conflict cu protestatarii, dar "ceea ce s-a intamplat nu este corect".

Peste o mie de persoane au protestat, miercuri, in fata Palatului Parlamentului, fata de modificarile aduse Legilor Justitiei.

Oamenii au iesit in strada la ora 17:00, in timp ce plenul Camerei Deputatilor se transformase intr-un adevarat circ unde social-democratii au injurat, amenintat si jignit colegi de la USR si PNL. Oamenii au stat in strada timp de 7 ore, multi dintre ei declarand ca sunt acolo si pentru a-si arata dezaprobarea fata de un astfel de comportament din partea celor alesi sa faca legi in numele poporului.

Iata cum s-a desfasurat circul din Parlament de miercuri seara

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#deputat PSD accident masina protestatari, #deputat lovit masina protestatari , #proteste