Demisii in lant la Spitalul CFR Timisoara, dupa un prim caz de coronavirus. Primarul Robu: Trebuie sa stam pe baricade toti!

Marti, 31 Martie 2020, ora 10:47
7170 citiri
Demisii in lant la Spitalul CFR Timisoara, dupa un prim caz de coronavirus. Primarul Robu: Trebuie sa stam pe baricade toti!
Foto: Arhiva Pixabay

Mai multe asistente si infirmiere au demisionat de la Spitalul CFR Timisoara, despre care s-a stabilit ca este in linia a doua de interventie si va prelua cazuri de coronavirus dupa ce va fi depasita capacitatea Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes. Demisiile vin dupa confirmarea primului caz de coronavirus din unitate.

Dupa mai multe declaratii contradictorii in privinta numarului de demisii din cauza ca situatia era dinamica si se schimba, managerul spitalului, Ciprian Olaru, a anuntat marti ca este vorba despre zece asistente medicale si trei infirmiere care vor sa plece.

"Difera motivul. Unele invoca motive medicale, altele ca au in ingrijire copii, persoane peste 65 de ani, invoca si teama generata de aceasta situatie cu pandemia", a spus el pentru News.ro.

"Sunt convins ca au invocat si lipsa materialelor de protectie. Este o oarecare stare influentata de COVID 19 - teama si anxietate. Este un cumul de factori.

Din punct de vedere uman, pot sa inteleg teama lor, au in familii persoane in varsta, nu vor sa-i infecteze. Din punct de vedere profesional cred ca este foarte important sa ramanem alaturi de cetateni. Poate ca si aici, la calitatea umana, sunt anumite scapari. Conform procedurii, trebuie sa comunicam DSP Timis care trebuie sa asigure personal pentru functionare prin transferuri din alte parti", a punctat Olaru, pentru Press Alert.

Managerul a precizat, pentru Mediafax, ca demisiile au urmat dupa ce in spital a fost confirmat primul caz de coronavirus.

"Exista un caz confirmat, a fost transferat la Spitalul de Boli Infectioase si din aceasta cauza lumea este speriata. Noi, ca si conducere, am facut tot ce a trebuit, am prelucrat procedurile, ce echipamente trebuie sa poarte, in schimb, cei care si-au dat demisia au acasa batrani, copii, sunt unele dintre ele la o varsta respectabila si au, din punct de vedere al sanatatii, si ele probleme, de exemplu, alte patologii care asociate cu coronavirus pot sa dea o forma mai grava a bolii. Toata lumea trebuie sa inteleaga ca doar impreuna putem reusi", a declarat Marius Olaru.

Managerul spitalului a precizat, pentru presa locala, ca pana in momentul de fata dotarile cu materiale de protectie au fost facute doar din donatii si sponsorizari.

"De la autoritati nu am primit nimic, de la prefectura, nimic, de la primarie, nimic, nimic de la ISU. Nici din ce s-a achizitionat centralizat prin ONAC nu am primit ceva", a spus el.

Olaru a adaugat ca functionarea spitalului in aceste conditii este asigurata pentru cateva zile, adaugand ca daca numarul de pacienti va creste nu vor face fata.

Acum, Spitalul CFR incearca sa suplineasca lipsa de personal.

"La momentul de fata am intocmit adresele si le-am transmis catre Directia de Sanatate Publica, in vederea redistribuirii personalului auxiliar, astfel incat sa ne putem asigura continuitatea activitatii. La momentul de fata, avand in vedere numarul de pacienti, nu se pune problema sa nu putem functiona, dar pe viitor, daca situatia o va impune, este nevoie de personal medical", a mai spus Olaru, pentru News.ro.

Primarul din Timisoara, Nicolae Robu, nu cunoaste foarte bine situatia, dar transmite ca toata lumea trebuie sa ramana pe baricade.

"Daca ani in sir nu s-a investit, e greu peste noapte. Stiu cat am investit in spitalele primariei si mai am. Nu cunosc situatia. Trebuie sa stam pe baricade toti, ca sa putem sa depasim aceasta situatie", a spus el la B1TV.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#demisii spital Timisoara, #demisii coronavirus spital Timisoara, #coronavirus Romania , #spitale