Cum supravietuim daca ajungem intre sinele metroului

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 11:18
16508 citiri
Cum supravietuim daca ajungem intre sinele metroului
Foto: Arhiva Ziare.com

Tragedia petrecuta marti seara in statia de metrou Dristor demonstreaza ca multi dintre noi am putea fi expusi riscului de a ajunge intre sinele trenului. In cazul in care ne-am trezi intr-o astfel de situatie limita, supravietuirea noastra ar depinde in mare masura de lucrurile pe care le facem inca din primele secunde. Iata cateva dintre modalitatile de a ne salva viata.

In cazul in care nu se apropie trenul, primul lucru pe care ar trebui sa il facem ar fi sa alertam calatorii aflati pe peron. Acestia pot anunta angajatii Metrorex, care vor sti cum sa ne ajute.

O alta solutie ar fi sa alergam pe portiunea dintre sine inspre urmatoare statie de metrou (nu in sensul din care urmeaza sa vina trenul). Ne oprim doar atunci cand am depasit locul in care se opreste in mod normal primul vagon. In acest fel, sansele ca trenul sa ne loveasca scad considerabil.

Fostul director al Metrorex Gherghe Udriste citat de Romania TV a preciat ca o alta solutie ar fi sa ne ascundem sub buza peronului. In acel loc, suntem feriti din calea trenului.

Exista un conductor de culoare rosie pe care trebuie sa il evitam cu orice pret. Daca il atingem ne va curenta, potrivit Digi24.ro. Acesta ar trebui sa se afle pe partea cu peretele al zonei sinelor, deci vizavi de peron.

Atunci cand trenul se apropie cu viteza de noi, solutia ramasa ar putea fi sa ne culcam intre sine si sa ne acoperim capul cu mainile. Garda trenului ar trece la o inaltime de o jumatate de metru fata de nivelul solului. Am putea aveam, deci, spatiu suficient pentru a fi in siguranta.

Redactia Ziare.com a solicitat Metrorex Bucuresti informatii complete privind masurile de urgenta pe care un calator cazut in zona sinelor le poate lua pentru a suprevietui. Vi le vom oferi pe larg, pe masura ce le vom primi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#supravietuire cadere sine metrou, #sfaturi urgenta sine metrou, #cadere sine metrou , #Metrorex