Cum lucreaza Dragnea pentru Kovesi

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 19 Februarie 2019, ora 08:50
31920 citiri
Cum lucreaza Dragnea pentru Kovesi

PSD, ALDE si televiziunile care servesc aceleasi interese si scopuri anti-justitie ca ele au intrat intr-o spirala care le indeparteaza din ce in ce mai tare de realitate si le impinge spre sinucidere.

Pentru ca ei trateaza lumea larga doar ca pe un Teleorman mai mare, iar intreaga justitie ca pe CCR, unde Dragnea ordona si Dorneanu executa. Iar asta mai intai starneste stupoare si apoi furie. O furie care incepe sa se simta.

Nu cred ca exista o modalitate mai eficienta pentru actuala putere politica si noii sau mai vechii moguli sa ii amplifice exponential sansele dnei Kovesi de a conduce Parchetul European (EPPO) decat aceasta ofensiva dementa pana la ridicol declansata de noua Sectie pentru investigarea infractiunilor comise de magistrati (SIIJ) impotriva dnei Kovesi.

Ce vede un om zdravan la cap, imun la corul de zbierete si manipulari?

Vede, in primul rand, ca aceasta candidata la EPPO a obtinut cele mai bune calificari la probele tehnice date in fata a 12 experti internationali. Deci sub aspectul competentei nu e nimic de discutat.

Vede cata ura disperata cu figuri schimonosite si ochi injectati le straneste LCK unor infractori condamnati de instanta sau care fug de justitie, refugiati prin mai stiu eu care tari exotice sau care rastoarna justitia cu ajutorul CCR, a carei credibilitate externa este demult tandari. Aceasta ura este garantia eficientei si a nepactizarii cu ei.

Vede cum aceasta SIIJ, contestata aprig de Comisia de la Venetia, de GRECO si MCV - care au cerut sa fie abandonata pentru ca periciliteaza independenta Justitiei-, cu un procuror care s-a autodeclarat neindependent, au lansat un dosar penal impotriva dnei Kovesi chiar inainte de audierea candidatei pentru EPPO si dupa un val de demersuri politice denigratoare, inclusiv ale ministrului Justitiei, ramase fara succes.

Deci SIIJ si procurorul neindependent vor cu orice chip sa opreasca procedura europeana.

Si mai vede omul zdravan la cap care sunt acuzatiile. Naucitoare: ca ar fi luat ca mita extradarea unui condamnat definitiv, pentru ca a pagubit sute de oameni. Mita ar fi constat efectiv in banii pentru transportul condamnatului, iar parte vatamata ar fi mituitorul denuntator.

Ceea ce nu s-a mai vazut in istoria infractiunii de luare de mita in care partea vatamata e statul roman, care evident nu a fost cu nimic vatamat de extradare pentru care nu ar fi platit decat jumatate din bani, dimpotriva. Iar proba mitei este exclusiv declaratia facuta de un inculpat fugar.

Asadar, vede observatorul independent, ca, pentru contestatarii candidatei la EPPO, extradarea unui infractor este o fapta pentru care trebuie sa mergi la puscarie, nu sa fii laudat.

Ce poate gandi un om zdravan la cap dupa ce vede toate aceste fapte, nu suspiciuni? Ca dna Kovesi merita cu prisosinta postul de la Bruxelles. Ca Puterea de la Bucuresti este o sustinatoare a condamnatilor, pe care ii doreste cat mai greu de extradat.

Ca expertii Comisiei de la Venetia au avut dreptate cand au spus ca noua sectie va incalca independenta magistratilor.

Daca o lasau in pace sa mearga la audieri si la votul din PE fara scandal, dna Kovesi putea sau nu sa obtina functia. Ceea ce au reusit cu aceasta nebunie a fost sa radicalizeze intreaga lume civilizata si toate grupurile politice, cu exceptia extremistilor, a caror adversitate este, desigur, un titlu de glorie. Dar i-au crezut pe toti prosti.

La fel cand au fortat revocarea prin CCR a dnei Kovesi, socotind ca au gasit o cale perfecta si inatacabila. Iata ca nu e asa, pentru ca intrebarile trimise de CEDO Guvernului (comunicate pe 30 ianuarie conform datei de pe document, adica exact o zi dupa ce Ziare.com anunta ca cererea dnei Kovesi a trecut de procedura filtru si eram acuzati de fake news de tot felul de figuri dubioase ale presei si Justitiei din Romania) arata ca problema nu e revocarea din sine, ci felul in care a fost facuta: inventarea sanctiunii care nu poate fi atacata, privarea unui om de acces la justitie.

La fel cand au crezut ca pot dinamita completurile de 5 si, cat de curand, 3 ale ICCJ si, probabil, nu numai, pentru ca apoi sa dea prin repunerea fortata in termen, combinata cu prescriptia si anularea probelor, o imensa amnistie mascata.

Nu i-a crezut nimeni. Toata Europa, in frunte cu Frans Timmermans, vorbeste despre amnistie si se pare ca vineri, cand era gata sa fie pusa in practica, vicepresedintele CE a ajuns sa rosteasca explicit numele art 7 intr-o discutie telefonica cu Viorica Dancila.

La fel cand Liviu Dragnea, afland ca punctul de vedere trimis de agentul Romaniei la CEDO in dosarul sau, nu este non-combatul perfect, pe care si l-a dorit, nu numai ca a demis-o, dar a declansat o operatiune de invalidare a mandatului sau de aproape 7 ani, in speranta ca va invalida cumva si acest punct de vedere.

Cam cum a facut la CCR pentru a scapa de doua completuri de la ICCJ. Doar ca CEDO nu e CCR, iar Catrinel Brumar a fost foarte respectata acolo ca profesionist.

Nu am nici cea mai mica indoiala ca demiterea brutala a dnei Brumar si incercarea de a ii anula actele anterioare a generat un soc la Strasbourg, si pe fond, si ca mod de operare. Ceea ce nu are cum sa-i foloseasca.

Oamenii acestia chiar nu inteleg pe ce lume traiesc. Lipsa lor de cultura, lipsa lor de orizont, puterea care le-a luat mintea inainte ca ea sa fi capatat ancorele de educatie necesara pentru a ramane lucida ii tradeaza acum in cel mai teribil mod cu putinta si ofera toate argumentele contrare tezelor lor.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Kovesi parchet european, #Dragnea CEDO dosar Referendumul , #justitie