Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Stiri > magistrati
A   A   A

CSM ii apara reputatia judecatorului care a admis cererea lui Dragnea de suspendare a completurilor de 5 judecatori

CSM ii apara reputatia judecatorului care a admis cererea lui Dragnea de suspendare a completurilor de 5 judecatori
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro
Judecatorii CSM au admis cererea de aparare a reputatiei profesionale formulate de Alina Ghica (foto dreapta), fost presedinte CSM si vicepresedinte al CAB. Ghica a inaintat cererea dupa ce au aparut articole care o criticau pentru decizia privind completurile de 5 judecatori de la ICCJ.

"Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat admiterea cererii de aparare a reputatiei profesionale a doamnei judecator Alina Nicoleta Ghica, vicepresedinte al Curtii de Apel Bucuresti", se arata in decizia Sectiei pentru judecatori a CSM de azi.

Hotararea a fost luata de catre judecatorii CSM in unanimitate.

Judecatorul Alina Ghica a formulat cererea de aparare a reputatiei profesionale dupa ce au aparut mai multe articole in presa in care era criticata pentru decizia din dosarul de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) privind constituirea completelor de 5 judecatori de la instanta suprema.
Citeste si: Alina Ghica, judecatorul care a blocat Inalta Curte la cererea lui Dragnea, a fost desemnata in dosar in urma cu doar doua zile

Liviu Dragnea a contestat, la Curtea de Apel Bucuresti, hotararea ICCJ privind constituirea completelor de 5 judecatori, iar Alina Ghica a admis-o, deoarece trebuia asteptata motivarea Curtii Constitutionale. Prin decizie, a fost suspendata hotararea Colegiului de conducere al ICCJ prin care a fost organizata, la inceputul lunii noiembrie, tragerea la sorti a completurilor de 5 judecatori. Ulterior, la ICCJ a mai avut loc o tragere la sorti.

In raportul intocmit cu privire la cererea de aparare a reputatiei, inspectorii judiciari arata ca informatiile din presa sugerau ca impartialitatea Alinei Ghica a fost influentata de anumite interese.
"Astfel, se constata ca informatiile, in modalitatea prezentata in articolele analizate, cu privire la modificarea completului de judecata si la modalitatea de solutionare a dosarului nr. 7249/2/2018 al Curtii de Apel Bucuresti, precum si lansarea in spatiul public unor informatii prin care se acrediteaza ideea ca impartialitatea judecatorului a fost influentata de persoane cu anumite interese, pot avea drept consecinta formarea unei pareri publice defavorabile cu privire la reputatia profesionala a doamnei judecator Alina Nicoleta Ghica, in masura sa sustifice interventia CSM pentru apararea reputatiei profesionale a magistratului in cauza", se arata in raportul Inspectiei Judiciare.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 11 Ianuarie 2019, ora 15:26

 Articol citit de 4761 ori

Citeste si: