Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Stiri > crima
A   A   A

Crimele de la Caracal: Corpul Alexandrei Macesanu, reconstituit de legisti in baza oaselor gasite in butoi

Crimele de la Caracal: Corpul Alexandrei Macesanu, reconstituit de legisti in baza oaselor gasite in butoi
Foto: Facebook/ Alexandra Macesanu
Corpul Alexandrei Macesanu, una dintre victimele de la Caracal, este reconstituit de legisti in baza oaselor gasite in butoiul din curtea lui Gheorghe Dinca.

Conform unor surse din ancheta citate de Mediafax, fiecare fragment osos gasit va fi reconstruit. Prin aceasta metoda se verifica daca, in lipsa acelui fragment, adolescenta ar mai putea fi in viata.

Totusi, nu va fi reconstituit intregul corp, ci partile din corp din care provin fragmentele osoase respective. De exemplu, daca un fragment osos era din tibie, osul reconstituit va fi tibia sau daca unul dintre fragmente face parte din craniu, atunci se va reconstitui craniul.

Amintim ca familia Alexandrei a cerut o expertiza internationala a ramasitelor din butoiul descoperit de anchetatori in curtea lui Gheorghe Dinca, barbatul care a recunoscut ca le-a ucis pe Luiza Melencu si Alexandra Macesanu.
La inceputul lunii septembrie, expertiza INML facuta publica a aratat ca oasele gasite in butoiul din curtea lui Gheorghe Dinca contin ADN-ul Alexandrei, cu o probabilitate de 99,93%.

Din concluziile raportului de expertiza medico-legala transmis public de DIICOT rezulta faptul ca "analiza genetica a probelor biologice de os, reprezentata de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, gasite cu ocazia cercetarii la fata locului in cenusa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dinca Gheorghe, a condus la evidentierea unui profil ADN unic, apartinand unei persoane de sex feminin".

De asemenea, arata sursa citata, din raportul de expertiza medico-legala rezulta faptul ca persoana de sex feminin evidentiata in urma analizelor genetice a probelor biologice de os este victima minora Alexandra Macesanu, cu o probabilitate de 99,93%.
Iata ultimele detalii despre acest caz:
Cinci procurori, inclusiv cel din dosarul Dragnea - Tel Drum, cercetati disciplinar pentru informarile in cazul CaracalAudierea lui Dinca la Politie a fost intrerupta. Tonel Pop: Avocatul din oficiu a facut o criza de nervi, Dinca l-a mangaiatDeclaratia ministrului Breaz, la o luna jumatate de la cazul de la Caracal: Nu cunosc situatia transportului elevilor acoloProcurorul din Caracal si trei politisti, pusi sub invinuire pentru abuz in serviciu (surse)Banila a povestit, pas cu pas, ancheta in cazul Caracal. DIICOT a cerut ajutor in SUA si Italia. Dinca e acuzat de inca 3 violuriCrimele de la Caracal: Ancheta modului in care au actionat angajatii MAI, declinata la Sectia SpecialaProcurorii DIICOT au cerut buletinul Alexandrei, parintii nu au vrut sa il dea
Facebook ShareTweet
 Joi, 12 Septembrie 2019, ora 11:33
 Autor:Redactia Ziare.com

 Articol citit de 10550 ori

Citeste si: