Condamnat definitiv, notarul Aurel Jean Andrei afla in curand daca le mai poate preda studentilor la Drept

Luni, 11 Februarie 2019, ora 12:24
30315 citiri
Condamnat definitiv, notarul Aurel Jean Andrei afla in curand daca le mai poate preda studentilor la Drept
Foto: Arhiva Facebook/Jean Andrei

Cazul notarului Aurel Jean Andrei, cadru didactic al Universitatii din Bucuresti, va fi discutat de Consiliul Facultatii de Drept in sedinta de joi, 14 februarie, a precizat decanul Flavius Baias la solicitarea Ziare.com.

Reamintim ca Aurel Jean Andrei a fost condamnat definitiv in dosarul Mazare la doi ani de inchisoare cu suspendare "pentru comiterea infractiunii de asociere pentru savarsirea de infractiuni", termenul de incercare dispus de instanta in cazul sau fiind de 4 ani, conform minutei sedintei de judecata din data de 7 februarie 2019.

Notarul a mai fost acuzat in acest dosar si de abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals, in forma continuata, insa pentru aceste infractiuni a intervenit intre timp prescriptia raspunderii penale, procesul incepand in urma cu peste 10 ani, dar fiind indelung tergiversat.

Aurel Jean Andrei este lector universitar la Facultatea de Drept, Departamentul de drept public, de la Universitatea din Bucuresti, iar Carta Universitatii prevede la art. 21 si 22 ca membrii personalului didactic si de cercetare isi pierd calitatea de membru al comunitatii universitare in cazul in care care au fost "condamnati definitiv, in baza unei hotarari judecatoresti, la pedeapsa cu inchisoare pentru savarsirea unei infractiuni intentionate, chiar fara legatura cu exercitiul activitatii universitare, de natura a aduce atingere prestigiului academic".

In aceste conditii, Ziare.com a cerut Facultatii de Drept mai multe informatii legate de posibila luare a unei decizii cu privire la desfacerea contractului de munca al notarului Aurel Jean Andrei, tinand cont ca acesta le preda studentilor notiuni de drept public.

Conform raspunsului primit la redactie, mai multe informatii vom primi dupa sedinta Consiliului Facultatii de Drept de joi.

Vezi aici lista cadrelor didactice din Consiliul Facultatii de Drept.

Alte plangeri pe numele lui Aurel Jean Andrei

Nu este prima oara cand Universitatea din Bucuresti este solicitata sa ia o decizie cu privire la Aurel Jean Andrei.

In urma cu un an, judecatorul Camelia Bogdan a sesizat CSM si Consiliul de etica al Universitatii Bucuresti cerand apararea reputatiei si integritatii sistemului judiciar dupa ce Aurel Jean Andrei a postat pe Facebook un text in care sustinea ca lupta anticoruptie "in realitate, nu exista si nu a existat niciodata, este doar instrumentul prin care stapanii nostri exercita controlul asupra coloniei numita Romania" si ca "nu poti vorbi de lupta impotriva coruptiei intr-un sistem de esenta caruia si la baza caruia se afla coruptia, hotia, raptul", conform Stiri pe Surse.

Era a doua sesizare pe care Camelia Bogdan o facea pe numele "notarului care in 2003 a legalizat la sediul Grivco contractul de superficie prin care Dan Voiculescu a dobandit drept de folosinta a terenurilor si cladirilor Institutului de Chimie Alimentara (ICA) ", mai scriau atunci jurnalistii de la Stiri pe Surse.

De altfel, Camelia Bogdan depusese anterior si o plangere penala la DNA impotriva judecatorului Laura Andrei, sotia notarului Aurel Jean Andrei, reclamand ca nu a fost pus in executare un ordin de indisponibilizare in vederea confiscarii sumelor de bani in dosarul ICA, in care Dan Voiculescu a fost condamnat pentru un prejudiciu de 60 de milioane de euro.

Si judecatorul Cristi Danilet, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a comentat, intr-o postare pe Facebook, cazul cadrului didactic universitar Aurel Jean Andrei condamnat definitiv la inchisoare cu suspendare, subliniind importanta luarii unei decizii de catre Universitatea din Bucuresti.

"Acest personaj a purtat un razboi personal cu Justitia romana inca de cand a inceput ancheta. Studentii sai au fost nevoiti la cursuri sa ii asculte supararile, frustrarile, jignirile la adresa magistratilor.

Unii magistrati, pe Facebook, am fost agresati in mod constant de acest personaj. Noi stiam ca a fost cercetat in cel putin doua dosare,stiam de legaturile lui politice, dar am tacut. Nu i-am raspuns niciodata la agresiunile publice, cel putin nu in public si nu la acelasi nivel.

Desi notar, desi cadru didactic de drept, desi sot de judecatoare, etica lui profesionala nu a avut vreo legatura cu minimul bun simt cerut cuiva ce are aceste calitati.

Acum justitia a triumfat. Hotararea lui de condamnare este definitiva si spune adevarul. Sunt convins ca respectul lui fata de justitie nu va creste, chit ca i s-au prescris o seama de fapte (din cauza ca procesul a durat prea mult, peste 10 ani), chit ca a primit pedeapsa cu suspendare. Personajul este un infractor si probabil va poza in 'victima' a 'statului paralel'.

Dar s-a dovedit prin condamnarea sa ca ceea ce a elucubrat in spatiul public a fost o minciuna. Insa imaginea justitiei batjocorita ani de-a randul de el a avut de suferit.

Si nu este singurul cadru didactic care face asta. Mai sunt astfel de personaje care otravesc spatiul academic cu lupta lor personala cu sistemul in care an de an ajung oameni scoliti chiar de ei.Reforma invatamantului juridic lipseste cu desavarsire", a scris judecatorul Cristi Danilet.

La randul sau, Catalin Tenita, initiator Geeks for Democracy si fost student al lui Aurel Jean Andrei, a facut o serie de dezvaluri pe Facebook, spunand, la finalul postarii, ca se asteapta ca "cei din conducerea Facultatii de Drept sau a Universitatii Bucuresti sa renunte la serviciile unui condamnat penal care si-a folosit profesia in scopuri ilegale", iar "cei din conducerea Uniunii Nationale a notarilor sa ii retraga dreptul de a profesa pana la momentul reabilitarii".

Iata cateva dintre comentariile care insotesc aceasta postare:

Claudiu D. Tufis: Este nedemn de a fi profesor. Asa au plecat si Nastase si Sova din cate stiu eu.

Andrei Badea (despre Aurel Jean Andrei - n.red.): Participant entuziast la mitingul PSD, cu tricou alb si tot tacamul. Plus poze pe FB, ca sa se vada ca e cu partidul.

Dinu Drog: Confirm cele spuse de tine! Mi-a fost seminarist si mie. Faima lui de bully era binecunoscuta de toti colegii de an. Imi amintesc clar un episod in care a umilit-o pe o colega, care a izbucnit in plans. Ar fi bine sa auzim si alte marturii din partea colegilor care au fost efectiv calcati in picioare /umiliti de acest personaj sinistru. Si astept o pozitie oficiala si din partea facultatii.

Cosmin Bumbut: Poate ne spune Universitatea din Bucuresti parerea despre un profesor condamnat penal. Sau despre metoda lui de predare.

Simona Patru: (...) Am fost la primul seminar de DR. Si acela a fost ultimul. M-a indignat atat de multpersonajul incat am hotarat atunci si acolo ca pe acolo nu mai trec si voi lasa examenul de DR pe toamna (cand auzisem ca prezenta la seminar nu mai conteaza) . Ceea ce am si facut... la examen, care dupa cum stii era oral, au fost prezenti si Oancea si Jean. Avusesem timp berechet sa ma pregatesc pentru examen asa ca eram in stare sa recit subiectele si in vis. Pe masura ce turuiam eu acolo cu convingere si fara ezitare, Jean scotocea prin listele de prezente si devenea tot mai agitat. Dupa ce am terminat, incepe sa ii susoteasca lui Oancea ...se cam auzea ca eram langa ei...'n-a venit, n-a venit la seminar'. La care Oancea decide sa imi puna niste intrebari suplimentare ....cam nedrept dar asta e. In fine, raspund si la intrebarile suplimentare. La care Oancea se uita la Jean: Vezi, de ce nu a venit? Nu avea nevoie de seminariile tale. Apoi catre mine: bravo, fata. Niciodata o nota de 10 nu mi-a produs o mai mare satisfactie. Expresia de pe fata lui Jean cand a scris Oancea nota in carnet.. awesome. (...) Ce-ar fi sa facem o petitie adresata facultatii?

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Aurel Jean Andrei condamnat facultate, #Jean Andrei facultate drept Bucuresti, #notar Jean Andrei condamnat Mazare , #justitie