Condamnari grele in cazul pedofililor germani care racolau baietei in Gara de Nord

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Vineri, 26 Octombrie 2018, ora 09:28
5653 citiri
Condamnari grele in cazul pedofililor germani care racolau baietei in Gara de Nord
Foto: Arhiva Pixabay

Cetatenii germani Daniel Otto si Matthias Mundin, acuzati ca racolau copii in Gara de Nord din Bucuresti, au fost condamnati definitiv joi pentru acte sexuale cu minori de Curtea de Apel Bucuresti. Cei doi sunt plecati din tara.

Daniel Otto a fost condamnat la 6 ani si 6 luni de inchisoare si obligat sa plateasca victimelor daune morale de mai multe mii de euro. Initial, Tribunalul Bucuresti il condamnase la 5 ani de inchisoare.

Matthias Mundin a fost condamnat la 6 ani si 10 luni de inchisoare si obligat sa plateasca daune morale de mai multe mii de euro. Initial, Tribunalul Bucuresti il condamnase la 4 ani de inchisoare.

Decizile Curtii de Apel Bucuresti sunt definitive. Mundin si Otto sunt plecati din Romania, dupa ce la inceputul acestui an au fost eliberati sub control judiciar. Ei au fost arestati preventiv sau la domiciliu aproape doi ani si jumatate, in perioada 2015-2018.

Acuzatiile

In 2015, Otto si Mundin au fost prinsi dupa o ampla operatiune in care procurorii DIICOT au avut sprijinul autoritatilor din Elvetia si Germania. Nemtii Daniel Otto si Matthias Mundin, alaturi de elvetianul Reto Simon Wenk (cu privire la care cauza s-a disjuns - n.red.), obisnuiau sa intretina relatii sexuale cu minori de la un centru de plasament, pe care ii ademeneau cu bani, droguri sau telefoane mobile in zona Garii de Nord si pe care ii si fotografiau in ipostaze indecente in apartamente inchiriate.

Oficial ajutau copiii strazii

Potrivit acuzatiilor DIICOT, cei doi au venit pentru prima data in Romania pe 7 august 2014. Motivul oficial: ajutorarea copiilor strazii de la Gara de Nord.

Cei doi locuiau impreuna de aproape cinci ani, de cand Matthias a facut 16 ani. Asta deoarece in Germania este permis sa te muti cu partenerul de viata de la varsta de 16 ani si sa-ti intemeiezi o familie.

Daniel este de profesie educator, iar in perioada 2006-2014 a fost angajat si la diferite hoteluri ca animator de copii, in tari precum Austria, Tunisia, Grecia, Germania sau Liechtenstein. Activitatea sa presupunea supravegherea si insotirea copiilor la schi, la strand si desfasurarea unor activitati de divertisment pentru copii.

La randul lui, Matthias a lucrat in Germania, Austria si Liechtenstein, in perioada 2011-2013, ca animator de copii, la hoteluri, campinguri si locuri de relaxare.

Veniturile fiecaruia erau in jur de 800-1.500 de euro/luna, primind mancare si cazare de la angajatori. Din veniturile realizate, cei doi isi permiteau sa plece in concedii in Thailanda, Cambodgia, Romania, Danemarca, Olanda, Liechtestein.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Daniel Otto DIICOT, #Daniel Otto pedofil, #Matthias Mundin DIICOT, #Matthias Mundin pedofil , #inchisoare