Viscolul si vremea rea au inchis drumuri si au blocat oameni in nameti. Filmul unei dimineti de iarna (Foto&Video)

Vineri, 11 Ianuarie 2019, ora 12:41
15260 citiri
Viscolul si vremea rea au inchis drumuri si au blocat oameni in nameti. Filmul unei dimineti de iarna (Foto&Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Zapezile din ultimele zile au creat probleme in trafic in toata tara. Mai multe sectoare de drum au fost inchise, iar pe altele au fost instituite restrictii de tonaj. De asemenea, mai multe accidente s-au produs din cauza conditiilor meteo.

Sute de familii au ramas fara curent electric, iar echipajele de salvare au intervenit pentru deblocarea a 27 de autovehicule in care se aflau 93 de persoane.

Vremea va continua sa creeze probleme si in perioada urmatoare, iar autoritatile transmit ca pentru evitarea unor blocaje din cauza conditiilor meteorologice, soferii ar trebui sa urmareasca atentionarile transmise, sa se intereseze asupra conditiilor de pe drumurile pe care urmeaza sa le parcurga, sa aiba masinile echipate corespunzator pentru iarna si sa manifeste prudenta maxima.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT cele mai importante informatii despre starea vremii si situatia din trafic de vineri dimineata:

11:12 - O ambulanta care urma sa preia mai multi pacienti pentru dializa este blocata, vineri, pe un drum din judetul Neamt, din cauza viscolului puternic.

Ambulanta a ramas blocata la iesirea din localitatea Stejaru, comuna Ion Creanga. O freza a pompierilor si un utilaj al Primariei Ion Creanga actioneaza pentru a degaja soseaua acoperita cu zapada, astfel incat autosanitara sa-si poata continua drumul, anunta ISU Neamt, conform Mediafax.

11:09 - La aceasta ora circulatia rutiera este intrerupta pe 4 tronsoane de drumuri nationale:

- DN23B, pe segmentul Maicanesti - Ciorasti (intre kilometrii 4 si 21), in judetul Vrancea;

- DN2N, pe segmentul Bogza - Dumbraveni (intre kilometrii 8 si 17), in judetul Vrancea;

- DN24B Husi -Albita, in judetul Vaslui;

- DN28 Iasi - Albita, pe raza judetului Iasi.

S-a impus restrictie de tonaj (3,5 tone) pe 4 tronsoane de drumuri nationale:

- DN2G Bacau - Moinesti, judetul Bacau;

- DN2F, intre Bacau si Vaslui;

- DN15D Piatra Neamt - Roman, in judetul Neamt;

- DN24 Vaslui - Iasi, pe raza judetului Vaslui.

S-a impus restrictie de tonaj (7,5 tone) pe 3 tronsoane de drumuri nationale:

- DN29 Botosani - Suceava, pe raza judetului Botosani;

- DN28B Botosani - Targu Frumos, in judetul Botosani;

- DN11 Bacau - Onesti, in judetul Bacau.

11:05 - Imagini transmise de ISU Iasi de la preluarea femeii insarcinate.

11:04 - Nicio cursa nu poate ateriza sau decola pe Aeroportul Iasi, vineri, din cauza ninsorii abundente si a vantului puternic. Cursele aeriene care urmau sa ajunga la Iasi de la Bruxelles (ora 12:10) si Londra (ora 13:20) au fost anulate, iar alte doua curse care urmau sa aterizeze din Otopeni sunt amanate.

"In momentul in care vremea va permite si se comunica reluarea curselor, toata tehnica din dotare va fi antrenata in procesul de deszapezire a suprafetelor de miscare", arata reprezentantii Aeroportului Iasi, citati de Mediafax.

10:20 - Pe A2 traficul se desfasoara in conditii normale:

10:10 - Iata cum se circula pe DN 15 D, judetul Neamt:

10:06 - Si primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a anuntat ca utilajele au actionat intreaga noapte pe raza sectorului sau.

10:03 - In Vaslui au fost inchise mai multe drumuri judetene: DJ 284 Arsura - Ghermanesti, DJ 247 Codaesti - Emil Racovita, DJ 244C Padureni - Urlati, DJ 244K Muntenii de Sus - Tanacu, DJ 245 A Lipovat - Bogdana si 248A Rafaila - Sofrones.

"Am inchis mai multe drumuri judetene deoarece sunt probleme din cauza ninsorii abundente si a viscolului puternic. Avem rugamintea la cetateni sa nu porneasca la drum decat daca este absolut necesar, pentru a nu ingreuna activitatea drumarilor", a declarat vicepresedintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan, pentru Agerpres.

09:49 - Cursele aeriene pot inregistra intarzieri moderate de 30-40 de minute la plecarile de pe aeroportul International Henri Coanda, din cauza degivrarilor, a anuntat, vineri dimineata, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

09:39 - IGSU transmite ca, in ultimele 24 de ore, s-au semnalat efecte ale vremii in 11 judete (Caras-Severin, Braila, Buzau, Harghita, Ialomita, Iasi, Prahova, Neamt, Suceava, Vaslui si Vrancea), constand in arbori doborati de greutatea zapezii sau vantul puternic, derapaje usoare ale autovehiculelor in afara carosabilului, blocaje pentru perioade scurte de timp sau restrictii rutiere pe anumite sectoare de drum, pentru a fi deszapezite.

Au fost deblocate 27 de autovehicule cu 93 de persoane si degajati 2 copaci. De asemenea, s-a actionat pentru deszapezirea drumului pentru 7 ambulante (IL, IS, NT, SV si VN) care au preluat persoane cu afectiuni din zone afectate de zapezi. Toate persoanele au fost transportate in siguranta la unitatile spitalicesti.

In aceasta dimineata, autoritatile locale mai desfasurau actiuni de interventie in judetele Buzau, Iasi si Vrancea, pentru deblocarea autoturismelor ramase blocate si indepartarea sulurilor de zapada formate pe carosabil.

09:21 - Iata situatia traficului la aceasta ora. Circulatia rutiera este intrerupta, din cauza vremii nefavorabile (viscol), pe trei tronsoane de drumuri nationale:

-DN23B, pe segmentul Maicanesti - Ciorasti (intre kilometrii 4 si 21), in judetul Vrancea;

-DN2N, pe segmentul Bogza - Dumbraveni (intre kilometrii 8 si 17), in judetul Vrancea;

-DN28 Iasi - Albita, in zona localitatii Tomesti Deal, judetul Iasi.

Din cauza vremii nefavorabile, s-a impus restrictie de tonaj (3,5 tone) pe trei tronsoane de drumuri nationale:

- DN2G Bacau - Moinesti, judetul Bacau;

- DN2F Bacau - Vaslui, pe raza judetului Bacau;

- DN15D Piatra Neamt - Roman, in judetul Neamt.

Din cauza vremii nefavorabile, s-a impus restrictie de tonaj (7,5 tone) pe doua tronsoane de drumuri nationale din judetul Botosani:

- DN29 Botosani - Suceava;

- DN28B Botosani - Targu Frumos.

08:39 - Circulatia feroviara pe sectia de cale ferata 202 s-a reluat, in judetul Gorj. Centrul Info Trafic al Politiei Romane anunta ca trenul Regio 2092 (care se deplaseaza pe ruta Targu Jiu - Craiova) a acumulat o intarziere de aproximativ 110 minute.

08:29 - Peste 320 de familii din localitatea Siclod (Harghita) au ramas fara curent electric, dupa ce o retea de medie tensiune si trei posturi de transformare au fost afectate din cauza zapezii, informeaza Mediafax.

08:24 - Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare nowcasting de tip cod galben de ploaie sau burnita slaba care local depune polei sau ghetus pentru judetele Constanta si Tulcea. Aceasta a intrat in vigoare la ora 08:15 si expira la 10:00.

08:20 - Autocarul blocat pe un drum din Harghita a putut pleca dupa aproximativ doua ore, transmite Mediafax.

08:17 - Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a transmis pe Facebook ca la 07:00 marile bulevarde din sectorul sau erau curatate.

08:06 - Zapada i-a facut pe unii sa nu mai fie constienti de pericolele la care se expun.

08:04 - In Capitala, soferii se plang ca primariile au intervenit doar pe drumurile principale.

08:02 - Autoritatile din Iasi intervin cu senilate pentru a prelua o femeie insarcinata care se afla in travaliu si un copil cu dureri abdominale pentru a-i duce la spital, anunta Realitatea TV.

07:38 - Un tir a derapat in cursul noptii in localitatea Lancram din judetul Alba, ajungand de-a latul drumului si a blocat aproape toata partea carosabila, informeaza Ziarul Unirea.

07:28 - Traficul feroviar este intrerupt pe sectia de cale ferata 202, dupa ce locomotiva trenului Regio 2092, care se deplaseaza pe ruta Targu Jiu - Craiova, s-a defectat intre statiile CF Carbunesti si Jupanesti, in judetul Gorj, anunta Centrul Info Trafic al Politiei Romane.

07:26 - Iata situatia drumurilor din tara la aceasta ora. Circulatia rutiera este intrerupta, din cauza vremii nefavorabile (viscol), pe doua tronsoane de drumuri nationale din judetul Vrancea:

- DN23B, pe segmentul Maicanesti - Ciorasti (intre kilometrii 4 si 21);

- DN2N, pe segmentul Bogza - Dumbraveni (intre kilometrii 8 si 17).

Din cauza vremii nefavorabile, s-a impus restrictie de tonaj (3,5 tone) pe trei tronsoane de drumuri nationale:

- DN11 Onesti - Oituz, judetul Bacau (pana la ora 09.00);

- DN2G Bacau - Moinesti, judetul Bacau (pana la ora 10.00);

- DN22 Ramnicu Sarat - Braila (pe raza judetului Buzau).

07:16 - In Pitesti, doua masini s-au ciocnit din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de iarna. In urma impactului doua persoane au fost ranite, informeaza Ziarul de Arges.

07:14 - In Capitala un taxi s-a rasturnat in cursul noptii, informeaza Antena3.

07:08 - Un autocar cu 40 de persoane a ramas blocat pe DN 12 C, pe raza localitatii Lacu Rosu, judetul Harghita, din cauza drumurilor inzapezite. Nu sunt probleme cu persoanele din mijlocul de transport in comun. Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Harghita, pentru deblocarea autocarului intervin doua utilaje, anunta Mediafax.

"DN 12 C este blocat din cauza inzapezirii, pe raza localitatii Lacu Rosu. Un autocar cu 40 de persoane este blocat pe drum. Intervin doua utilaje de la Drumuri Nationale. Nu sunt probleme cu persoanele din autocar", a transmis ISU Harghita.

De asemenea, si alte drumuri din Harghita sunt inzapezite, iar accesul pe ele nu este posibil.

Pe DN 15, la Pasul Creanga, se actioneaza cu doua utilaje de la Districtul Borsec pentru deszapezire. Accesul masinilor nu este posibil.

07:06 - CNAIR a inchis sectoare de drum sau a instituit restrictii de tonaj pe mai multe drumuri nationale din Bacau, Buzau si Vrancea si cauza ninsorii si a viscolului puternic, care determina vizibilitate redusa.

Astfel, pe DN 11 intre Poiana Sarata - Onesti si pe DN 2G intre Bacau - Moinesti, judetul Bacau, CNAIR a instituit, vineri dimineata, restrictie de tonaj pentru autovehiculele cu sarcina maxima admisa mai mare de 3,5 tone, din cauza ninsorilor abundente si viscolului care determina vizibilitate redusa.

Pe parcursul noptii, CNAIR a decis inchiderea DN 23B, intre localitatile Maicanesti si Ciorasti, si a DN 2N, intre localitatile Bogza si Dumbraveni, in judetul Vrancea, din cauza ninsorilor abundente si viscolului care determina vizibilitate redusa.

Totodata, compania a instituit restrictie de tonaj pentru autovehiculele cu sarcina maxima admisa mai mare de 3,5 tone pe DN 22, intre localitatile Ramnicu Sarat si Baile, judetul Buzau, din cauza viscolului, arata Mediafax.

07:05 - Un autocar in care se aflau 40 de persoane s-a ciocnit, joi seara, cu un autoturism, pe DN1, intre localitatile Codlea si Ghimbav, judetul Brasov. In urma impactului, o persoana a murit, transmite Digi24.

Iata cum va fi vremea pana duminica

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#zapada viscol, #accidente zapada , #zapada
Comentarii
Poza copilul
copilul
rank 1
Dragnea e de vina ! A fugit uotzu in Maldive,sa stea cu kohaiele,la