Stenograme in dosarul Nelu Iordache: Am fost la ministrul Transporturilor, e un impotent (Video)

Marti, 30 Aprilie 2013, ora 09:32
6571 citiri
Stenograme in dosarul Nelu Iordache: Am fost la ministrul Transporturilor, e un impotent (Video)
Foto: Arhiva

Detalii inedite ies la iveala in ceea ce priveste dosarul in care omul de afaceri Nelu Iordache a fost arestat preventiv pentru deturnarea fondurilor pentru autostrada Nadlac-Arad.

Astfel, Iordache ar fi fost ajutat de mai multi functionari din CNADNR si s-ar fi intalnit cu ministrul Transporturilor, liberalul Ovidiu Silaghi la acea vreme, se arata in stenogramele citate de Evenimentul Zilei.

Anchetatorii DNA arata ca, desi situatia contractului era pusa la indoiala, Nelu Iordache a incercat sa obtina continuarea derularii contractului "prin exercitarea de presiuni asupra persoanelor decidente, rezulta cu certitudine din convorbirea purtata in data de 09 noiembrie 2012 cu consultantul Adrian Thiess".

Romstrade avea incheiat contract de consultanta cu firma in care acesta era implicat.

Nelu Iordache: Vorbeste cu asta, ca expunerea pe Romstrade acum, luata la zero, este de vreo 370 milioane de euro! Astia ma enerveaza si daca ma enerveaza le dau pe fata expunerea si ii.....

Adrian Thiess: Da.

Nelu Iordache: Inseamna Credit Suisse, Unicredit...

...

Nelu Iordache: Vorbeste cu Horia, ori il..., ori il...

...

Nelu Iordache: Hidro este mic copil pe langa ce facem noi acum!

Adrian Thiess: Pe cuvantul meu.

Nelu Iordache: Stiu asta! Ii mananca in fund.

Adrian Thiess: Esti nebun?

Nelu Iordache: Am fost la ministrul Transporturilor si mi-a spus: Nu e problema mea, e problema lui Pop pentru ca el a semnat si oricum eu nu semnez acea dispozitie de reziliere pentru ca e ilegala ! Dar e treaba lui, raspunde el!

...

Adrian Thiess: Noi vorbim de 20.000 de oameni pe verticala, in primul rand, vorbim de o expunere de 300 milioane euro, intr-o tara de rahat in perioada de criza...

Adrian Thiess: Ai vorbit cu ministrul?

Nelu Iordache: Da, dar ala e impotent. A spus: Stiu asta, dar ce sa fac eu?

Nu e decizia mea, e la Pop, care Pop e cu Ponta ...

Citeste si Omul de afaceri Nelu Iordache ramane in inchisoare

Procurorii anticoruptie il acuza pe Nelu Iordache de faptul ca, in calitate de administrator al firmei SC Romstrade SRL, ar fi schimbat, fara respectarea prevederilor legale, destinatia sumei de 25 de milioane de lei, bani incasati in vederea proiectarii si executiei lucrarilor la primul tronson din autostrada Nadlac - Arad, lucrare finantata in proportie de 85 la suta din fondul de coeziune al Uniunii Europene.

Cea mai mare parte din suma destinata pentru constructia autostrazii, respectiv 9.724.780 de lei, ar fi fost folosita pentru achitarea unor datorii ale societatilor in care Nelu Iordache era direct interesat, plati facute in baza unor contracte ce nu au legatura cu derularea contractului pentru autostrada.

Alti 9.861.000 de lei au fost retrasi in numerar, "cu scopul declarat al achizitiei de terenuri, in baza unor antecontracte de vanzare-cumparare fictive", sustin procurorii anticoruptie.

Astfel, Tribunalul Bucuresti a decis, in 2 decembrie, arestarea preventiva pentru 29 de zile a omului de afaceri Nelu Iordache, la propunerea procurorilor DNA care il cerceteaza pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocati pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad, delapidare, fals in inscrisuri si spalare de bani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#stenograme dosar Nelu Iordache, #Nelu Iordache Silaghi impotent, #Nelu Iordache deturnare fonduri , #justitie