Muzeul Kitsch-ului din Bucuresti a fost jefuit. Se ofera recompensa pentru gasirea faptasilor....o carpeta cu Rapirea din Serai

Luni, 17 Iulie 2017, ora 12:44
8577 citiri
Muzeul Kitsch-ului din Bucuresti a fost jefuit. Se ofera recompensa pentru gasirea faptasilor....o carpeta cu Rapirea din Serai
Foto: Facebook/Muzeul Kitschului Romanesc

O statueta reprezentand un leu auriu, amplasata la intrarea in Muzeul Kitsch-ului de pe strada Covaci din Bucuresti, a fost furata duminica dimineata, la ora 7.22, de trei indivizi, asa cum se vede din filmul publicat pe site-ul institutiei.

Directorul Muzeului Kitsch-ului promite o recompensa pentru indicii care sa duca la aflarea faptasilor: o carpeta cu Rapirea din Serai.

Cristian Lica, directorul Muzeului Kitsch-ului din Bucuresti, singurul de acest fel din Romania, a transmis un apel pentru a gasi vinovatii. "Dati-ne share si ajutati-ne sa-i identificam. Poate i-ati zarit prin Centrul Vechi", este mesajul celor de la Muzeul Kitsch-ului.

Contactat de News.ro, Cristian Lica a spus ca nu banuieste care ar fi motivul jafului si ca se va adresa Politiei luni. "Vom raporta astazi pentru ca nu am fost in zona ieri", a spus Lica. "Trebuie sa citesc cateva zeci de mesaje pentru a afla daca cineva i-a identificat", a adaugat colectionarul.

"Odata cu succesul muzeului a crescut si cota exponatelor noastre. Pe bursele internationale, curatorii muzeului asteapta acceptarea noastra in lista obiectivelor UNESCO pentru o relistare. Naivi fiind sau coplesiti de evenimente, am neglijat securitatea a doi lei aurii, pe care i-am plasat pe trepte. Unul dintre ei a fost sustras aseara asa cum veti vedea in film", a scris pe site Cristian Lica.

Cristian Lica banuieste ca jaful ar avea o cauza: concursul initiat de muzeu pentru identificarea celor mai relevante kitschuri din cultura romaneasca. "Initial, am crezut ca cineva a fost deranjat de concursul nostru si a trimis niste vandali sa ne inchida gura. Insa nu credeam ca avea cine sa fie.

Oferim recompense atractive: un bibelou pentru fiecare indiciu relevant, iar pentru indicii care vor duce la recuperarea leului vom acorda o carpeta cu Rapirea din Serai!", se arata pe site-ul Muzeului.

Statueta furata reprezinta un leu auriu de aproape 80 cm inaltime si 30 de kilograme. A fost realizata de vestitul artist de la Saftica, pe care cei nascuti in secolul XX si-l amintesc din reclama cu "A murit americanu'!".

"Statueta face parte dintr-o pereche de doi lei aurii care ne impodobesc intrarea si ii fac pe vizitatorii nostri sa zambeasca inca dinainte de a ne calca pragul. Mesterul Dan i-a montat din greseala invers, adica acum amandoi au privirea in exterior in loc sa se uite protector catre interior. Si tot din greseala s-a zgarcit probabil la adeziv pentru ca le-a fost parca prea usor hotilor sa se aleaga cu un obiect de arta. Leul nostru ar trebui dat imediat in consemn la frontiera", a mai scris directorul.

Crucea cu termometru, icoane 3D, pestele din cristal de pe televizor, carpeta Rapirea din Serai si multe mileuri si-au gasit loc in primul Muzeu al Kitsch-ului din Romania, si al patrulea din lume, care s-a deschis in luna mai, in Centrul istoric, intr-o cladire aflata la intersectia a doua strazi: Covaci cu Soarelui. Piesele din Muzeu sunt impartite pe sapte categorii: Dracula, Religie, Comunism, Design interior, Gypsy, Modern si Make your own kitsch.

Exponatele provin din colectia personala a proprietarului Cristian Lica, realizata de-a lungul unor ani buni cu ajutorul consignatiilor, targurilor de profil si altor colectionari si imbogatita recent cu numeroase artefacte.

Investitia lui in noua destinatie culturala se ridica la peste 15.000 de euro. De curand, colectia a fost imbogatita cu numeroase artefacte donate de simpatizanti din toata tara. Pretul unui bilet este de 30 de lei de luni pana sambata si 20 de lei duminica.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#muzeul Kitsch jefuit recompensa, #recompensa carpeta Rapire Serai muzeul Kitschului, #muzeul Kitschului Bucuresti , #furt
Comentarii
Poza Jospsdulroshu
Jospsdulroshu
rank 1