Mii de romani au iesit in strada, in marile orase din tara, solidari cu protestul diasporei Update

Vineri, 10 August 2018, ora 21:00
11762 citiri
Mii de romani au iesit in strada, in marile orase din tara, solidari cu protestul diasporei Update
Foto: Captura video Facebook/George Chelaru

Peste 20.000 de mii de oameni au iesit in pietele marilor orase, scandand lozinci anti-guvernamentale, pentru a fi astfel alaturi de romanii din diaspora care s-au intors, vineri, acasa, pentru a lua parte la manifestatiile din Piata Victoriei.

Sibiu, Iasi, Cluj, Brasov, Constanta, Timisoara - sunt orase in care oamenii nu au putut sa stea in casa si au decis sa protesteze si sa isi exprime solidaritatea cu romanii care au venit in Piata Victoriei, la Bucuresti, in numar mare - peste 60.000, potrivit estimarilor de la fata locului, de la ora 21:00.

Sunt peste 3.500 de oameni care scandeaza pe strazile din Sibiu impotriva PSD si a guvernului. Tot atatia sunt la Cluj-Napoca, iar la Iasi oamenii s-au adunat in Piata Unirii.

Oamenii scandeaza "Jos, jos, jos Guvernul mafiot", "PSD, ciuma rosie", "Demisia" si "Anticipate", "Diaspora este Romania".

Participantii la protest s-au adunat in jurul orei 19 in Piata Unirii din Cluj Napoca avand pancarte cu mesaje precum "Jos PSD", "Simt ca in tara mea nu pot prospera", "PSD ciuma rosie", M... PSD", "Diaspora este Romania".

Ei au scadat "Demisia", "Jos Guvernul", "Uniti salvam toata Romania", "Nu cedam nu capitulam", "Fara penali", "Anticipate".

La protest participa si romani din Diaspora veniti din Spania, din Marea Britanie sau din orasele Italiei.

O femeie venita din Madrid a spus ca a venit in concediu ca sa sustina protestele din Romania fiind interesata de viitorul copiilor ei.

"Vrem sa venim acasa dar cu actuala conducere a tarii nu se poate, vrem schimbare in bine si un viitor pentru copiii nostri de aceea protestam. Vrem sa schimbam acest guvern si sa punem unul mai bun", a spus aceasta.

Protestatarii vor sa mearga si intr-un mars pe strazile Clujului pana in Piata Marasti, apoi sa se intoarca in Piata Unirii.

Update Sunt peste 2.000 de timisoreni in strada, iar la Constanta, peste 1.000 de oameni protesteaza fata de politicile guvernului, potrivit Digi24.

Si in inima Moldovei, la Iasi, cateva mii de oameni au vrut sa fie solidari cu romanii din diaspora si au iesit in Piata Unirii, scandand impotriva guvernului.

Aproximativ 2.000 de persoane protesteaza, vineri seara, in fata Prefecturii din judetul Brasov, oamenii spunand ca sustin mitingul diasporei.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...