CNAIR a gasit vinovatii pentru lipsa autostrazilor: Romanii de rand, care n-au stiut din timp ce fel de sosele vor

Vineri, 15 Martie 2019, ora 11:53
9875 citiri
CNAIR a gasit vinovatii pentru lipsa autostrazilor: Romanii de rand, care n-au stiut din timp ce fel de sosele vor
Foto: Ahiva Facebook/Asociatia Pro Infrastructura

Oficialii Ministerului Transporturilor si ai Companiei de Drumuri ii vor ignora astazi pe protestatarii #sieu sustinand ca sunt ocupati cu seria de inspectii pe santierele autostrazilor care se construiesc in tara.

Mai mult chiar, parte dintre reprezentantii institutiilor spun ca nu numai statul, ci si oamenii de rand sunt de vina pentru ca tara noastra nu are autostrazi.

Inca de luni, Razvan Cuc a anuntat ca nu va participa, pe 15 martie, la ceremonia de inaugurare a metrului de autostrada pe care intreprinzatorul Stefan Mandachi l-a construit de unul singur, la Suceava. Intrebat ce va face, totusi, in cele 15 minute in care mii de romani isi vor intrerupe lucrul - in semn de proteste fata de lipsa autostrazilor - Cuc a raspuns ca va munci, continuandu-si inspectiile pe santierele din tara.

Purtatorul de cuvant al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Serbanescu, a anuntat ca institutia a luat act de protestul #sieu, dar ca nu va reactiona in niciun fel.

"Cei care vor sa protesteze protesteaza, cei care vor sa munceasca muncesc", a declarat Alin Serbanescu, pentru Digi FM.

Serbanescu a mai spus ca - daca ar fi vrut autostrazi - romanii ar fi trebuit sa se hotarasca din timp sa le faca. Din pacate, sustine purtatorul de cuvant al CNAIR, in Romania au fost, de-a lungul anilor, ministri ai Transporturilor care nu si-au dorit autostrazi si abia prin 2012 s-a decis ca acestea ar trebui sa fie prioritate.

De fapt, in repetate randuri, Alin Serbanescu a declarat pentru Ziare.com ca si societatea romaneasca este de vina pentru ca nu s-au construit autostrazi la timp, in Romania.

"Noi ca societate trebuie sa intelegem urmatorul lucru: politica ramane politica. Politicienii se vor bate, in continuare, intre ei, oricum. Dar pe noi, astia care suntem pe partea tehnica, acest lucru n-ar trebui sa ne afecteze in niciun fel. Noi ar trebui sa punem urmarul, ca sa reusim sa realizam aceste obiective de infrastructura", a declarat anterior Alin Serbanescu pentru Ziare.com.

Serbanescu a mai explicat pentru Ziare.com ca romanii sunt cei care gresesc atunci cand, exasperati de lipsa infrastructurii, preseaza CNAIR sa inaugureze un drum sau sa semneze un contract mai repede decat ar trebui.

In schimb, purtatorul de cuvant al CNAIR nu a facut nicio referire la intarzierile enorme in constructia autostrazilor cauzate de documentatii prost intocmite de angajatii institutiei si nici la incapacitatea acestora de a-i stimula pe constructori sa isi faca treaba.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#sieu Alin Serbanescu Razvan Cuc, #Ministerul Transporturilor sieu Stefan Mandachi , ##sieu