Asistenta al carei sot a murit in Suceava, unde nu sunt nici acum echipamente: Vom muri pe capete. Romania, trezeste-te!

Miercuri, 25 Martie 2020, ora 19:52
30029 citiri
Asistenta al carei sot a murit in Suceava, unde nu sunt nici acum echipamente: Vom muri pe capete. Romania, trezeste-te!
Foto: Arhiva Ziare.com

Sotul unei asistente care a cerut sa fie testata a murit, miercuri, acesta fiind al 14-lea deces din Romania, din cauza coronavirusului. Nici in prezent, singura asistenta care se ocupa de 25 de infectati cu COVID 19 la Suceava nu are echipament de protectie.

O sursa din Spitalul Judetean Suceava a povestit ca situatia este cu adevarat dramatica. Sunt cadre medicale care s-au imbolnavit cu COVID 19 si nu au fost testate decat dupa saptamani intregi, si-au imbolnavit familiile, iar starea unora este foarte grava.

"Sotul unei colege moare din cauza lor. Aseara (marti seara - n.red.) s-a internat toata mafia ca sa scape. Colega mea a umblat o saptamana ca sa fie testata. Nu a bagat-o nimeni in seama. A spus sa mearga acasa ca are viroza. Si-a imbolnavit intre timp toata familia. Si acum sotul ei sta intubat", a spus un cadru medical.

Cadrele medicale din Suceava spun ca vor ajunge sa moara la datorie din cauza incompetentei sefilor care nu au gestionat corespunzator criza atunci cand ea a aparut.

"Nimeni nu face nimic. Sefa mea sta inchisa in cabinet. Nu iese. Dar isi trimite oamenii ramasi sa se confrunte cu dezastrul ramas. Vom muri. Vom muri pe capete. Sotul meu are febra de azi noapte. Eu sunt negativa. De ce toti din casa sunt bolnavi in acest moment? O sa mor la datorie. Dar ce sunt, militar? Eu am spus ca voi salva vieti. Nu ca voi fi nevoita sa mor eu pentru alte vieti. Romania, trezeste-te! Vad si la noi aceeasi imagine sumbra din Italia", a spus asistenta.

Intre timp, sotul asistentei a murit, la varsta de 52 de ani, acesta fiind al 14-lea deces din Romania din cauza coronavirusului.

O alta asistenta a povestit ca este un singur medic si o asistenta care se ocupa de peste 25 de bolnavi, cati sunt intr-o sectie. Asistenta nu are nici acum echipament de protectie, iar medicamentele sunt insuficiente. Din acest motiv tratamentul pentru infectia cu COVID-19 este administrat haotic, nu in fiecare zi cum prevede protocolul.

Medicii care trebuiau sa vina in ajutor de la Iasi nu au ajuns, iar spitalul este plin pana la refuz.

Spitalul Judetean Suceava devine de miercuri unitate medicala in care se trateaza cazuri confirmate de COVID-19, a anuntat Grupul de Comunicare Strategica.

Peste o suta de cadre medicale din Spitalul Judetean Suceava sunt confirmate cu COVID 19.

Ramai pe Ziare.com pentru a afla cele mai noi informatii despre evolutia epidemiei: LIVE - Armata pe strazi si izolare totala, la o luna de la primul caz. Creste numarul de imbolnaviri si decese.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#asistenta sot murit coronavirus Suceava, #lipsa echipamente spitale coronavirus Suceava , #coronavirus