Cod galben de ninsori si informare meteo de vreme rea pentru toata tara

Luni, 11 Februarie 2019, ora 11:17
7312 citiri
Cod galben de ninsori si informare meteo de vreme rea pentru toata tara
Foto: Arhiva Ziare.com

Vremea frumoasa din ultimele zile se termina. Administratia Nationala de Meteorologie a emis, luni, o informare meteorologica de vreme rea valabila pentru toata tara si o avertizare de tip cod galben de ninsori pentru mai multe judete.

Astfel, informarea meteo intra in vigoare luni, la ora 20:00, si expira miercuri, la ora 10:00.

In aceasta perioada, vor fi precipitatii si local se vor acumula cantitati cuprinse intre 10 si 20 l/mp.

La munte, in Transilvania, in jumatatea de nord a Moldovei si in Maramures vor fi mai ales ninsori si lapovita si se va depune strat de zapada. In Banat precipitatiile vor fi mixte, iar in Oltenia si Muntenia vor predomina ploile pana marti seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori.

Temporar vantul va avea intensificari in cea mai mare parte a tarii, cu viteze cuprinse in general intre 45 si 55 km/h, dar mai ales la munte, in vestul si sudul Olteniei si in sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marti (12 februarie) rafalele vor fi in jurul a 60...70 km/h.

Codul galben de ninsori intra in vigoare luni la ora 22:00 si expira miercuri la ora 02:00. In intervalul mentionat, in zona montana, vor fi ninsori importante cantitativ si se va depune strat consistent de zapada.

Vantul va avea intensificari, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depasi 80...90 km/h si va fi viscol.

Iata judetele afectate de codul galben:

Foto: Administratia Nationala de Meteorologie

Cum va fi vremea in Bucuresti

Luni, in Capitala cerul va fi mai mult noros. In a doua parte a noptii, trecator va ploua slab, iar vantul va deveni moderat, cu rafale de pana la 30...35 km/h. Temperatura minima va fi de 2...4 grade.

Apoi, vremea va fi inchisa si se va raci. Marti, temporar va ploua, iar in cursul noptii, treptat ploaia se va transforma in ninsoare si este posibil sa se depuna strat de zapada de pana la 2...5 cm.

Vantul va sufla moderat miercuri, cu rafale de pana la 35...40 km/h, apoi va slabi in intensitate. Temperatura maxima va fi de 5 grade, iar cea minima -1...0 grade.

A.G.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#cod galben ninsori, #informare meteorologica ninsori, #informare meteorologica ploi , #cod galben