Cine si unde iese in strada pe 10 august. Vor fi proteste in mai multe orase din tara, dar si in diaspora

Sambata, 10 August 2019, ora 11:50
51795 citiri
Cine si unde iese in strada pe 10 august. Vor fi proteste in mai multe orase din tara, dar si in diaspora
Foto: Arhiva Ziare.com

Pe 10 august se implineste un an de la protestul in urma caruia mii de romani au simtit efectul gazelor lacrimogene, iar sute au ajuns din Piata Victoriei direct la spital.

Si acest an, 250.000 de romani sunt asteptati in acelasi loc, unde este organizat un nou protest cu mesajul "Diaspora vine acasa", dar si "Nu uitam ce ati facut asta vara".

Tot mai multe persoane isi anunta prezenta in fata Guvernului si pe fondul evenimentelor din ultimele saptamani legate de cazul Caracal, care a scos la iveala putregaiul din sistemul de politie si justitie, dar si o dezumanizare greu de suportat a administratiei.

La Bucuresti, oamenii sunt asteptati inca de la orele amiezii, in Piata Victoriei. Conform mai multor evenimente de pe Facebook, la ora 17:00, protestatarii sunt asteptati in Piata Revolutiei, la sediul MAI, de unde se va pleca in mars spre Piata Victoriei.

La Bucuresti, va fi prezent si Davide Martello, celebrul pianist german care a cantat in mai multe zone de conflict ale lumii si care a sustinut, anul trecut, un concert si in Piata Victoriei din Bucuresti. Acesta si-a anulat mai multe concerte pentru a putea lua parte la manifestatia care urmeaza sa aiba loc pe 10 august.

Insa nu numai in Capitala vor iesi romanii la protest, ci si in alte orase din tara, dar si in diaspora. In plus, pe drumul spre Bucuresti, mai multe grupuri civice au anuntat diverse actiuni.

De exemplu, in drumul spre Capitala, reprezentantii asociatiei "Impreuna pentru A8" au anuntat ca vor bloca simbolic drumul E85, timp de 15 minute.

"Din Iasi se va pleca la ora 8:00, din Piata Unirii, iar pe pe traseu ne vom intersecta si cu alte coloane de masini care vor pleca din Suceava, Botosani, Piatra Neamt, Bacau, Onesti, Focsani, Galati", a transmis Catalin Urtoi, reprezentant al asociatiei.

De asemenea, in Iasi se va protesta de la ora 19:00, in Piata Unirii. Evenimentul este numit "Iasi: Nu am uitat ce-ati facut asta vara!".

De la Constanta se va pleca spre Bucuresti la ora 10:00 din fata Prefecturii. Cei care nu vor merge la Bucuresti se vor intalni la ora 19:00 in acelasi loc pentru a protesta. Evenimentul se numeste " 10 August - cerem pedepsirea vinovatilor".

Se anunta protest si la Cluj Napoca. Evenimentul se numeste "Cluj: Toti pentru Romania! Va vedem si nu uitam!" si este organizat in Piata Unirii.

Si la Satu Mare se vor strange romanii in strada. Acestia se vor aduna de la ora 18:00 pe Bulevardul Corneliu Coposu.

In Piata Mihai Viteazul din Craiova, oamenii se vor strange incepand cu ora 18:00 pentru evenimentul "Craiova Solidara cu Diaspora: 10 August".

Tot de la ora 19:00 vor iesi in strada si cei din Brasov. Acestia se vor strange in fata Prefecturii din oras.

Cei din Sibiu care nu ajung in Capitala vor iesi in strada incepand cu ora 18:00.

Protestele din diaspora

Si romani din Malta anunta ca vor protesta in capitala La Valletta.

Romanii din Roma vor protesta, sambata, intre orele 10:00 si 12:00 in fata Parlamentului Italian.

Si in fata Consulatului din Milano se anunta un protest.

La Paris romanii se vor strange la ora 16:00, la Trocadero, si vor sta acolo pana la ora 20:00, dupa cum au anuntat organizatorii pentru Ziare.com.

Romanii din Zurich se vor aduna incepand cu ora 19:00. Punctul de intalnire este Turbinenplatz. Evenimentul este organizat de Rezist Zurich si se numeste 10 august - un an de neuitare.

Si romanii din Benicarlo (Spania) se organizeaza si vor iesi la protest sambata.

Asteptam informatii, poze, filmari de la locurile unde protestati in amintirea manifestatiei de la Bucuresti reprimata brutal de autoritati, in 10 august 2018. Va rugam sa le trimiteti pe adresa de mail redactia@ziare.com, mentionand locul si ora la care au fost facute. Echipa Ziare.com va va tine la curent cu tot ce se intampla in ziua de 10 august 2019.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Proteste 10 august , #proteste