CFR Calatori a ajuns de la profit in 2016 la pierderi de 431 milioane de lei. O parte din bani se duc direct la Dragnea si infractorii lui, acuza Florin Citu

Miercuri, 08 Mai 2019, ora 22:12
7078 citiri
CFR Calatori a ajuns de la profit in 2016 la pierderi de 431 milioane de lei. O parte din bani se duc direct la Dragnea si infractorii lui, acuza Florin Citu
Foto: Ziare.com Arhiva

Senatorul PNL Florin Citu spune ca CFR Calatori este "imaginea perfecta a modului in care gasca de infractori condusa de Liviu Dragnea, ajutat de Calin Popescu Tariceanu, administreaza Romania". Acesta a comentat miercuri, pe Facebook, legat de pierderile CFR Calatori si se intreaba unde se duc banii companiei si cum a ajuns societatea pe pierderi, de la profit in 2016.

"GAURA de 100 milioane euro la CFR Calatori - sau cum foloseste Dragnea companiile de stat pentru a fura bani publici! CFR Calatori avea profit in 2016. Acum are o GAURA de 431 milioane lei. Evolutia este halucinanta pentru doar trei ani de zile. Mai ales avand in vedere calitatea serviciilor care este mai proasta de la un an la altul", scrie Florin Citu pe Facebook.

Agentia News.ro a scris marti ca CFR Calatori estimeaza pierderi de 431,05 milioane lei in acest an, la venituri totale de 2,136 miliarde lei, si va aloca 860,25 milioane lei pentru reparatii, potrivit proiectului privind bugetul de venituri si cheltuieli al companiei, publicat in dezbatere de Ministerul Transporturilor, actionarul majoritar al societatii.

Compania si-a bugetat cheltuieli totale de 2,567 miliarde lei, iar cheltuielile de natura salariala sunt in cuantum de 950,29 milioane lei.

CFR Calatori are 13.000 de angajati. Castigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natura salariala este stabilit la 6.008 lei.

Cheltuielile pentru investitii sunt in suma de 340 milioane lei. Compania va aloca totodata 860,25 milioane lei pentru reparatiile vagoanelor si locomotivelor.

"Unde se duc banii? O mare parte direct la Dragnea si infractorii lui prin asa zisele 'cheltuieli de investitii' sau 'cheltuieli de bunuri si servicii'. Prin aceste doua categorii ajung la Dragnea aproape un miliard de lei. Daca acesti bani ajungeau la investitii sau bunuri si servicii rezultatul s-ar fi vazut. Curtea de Conturi, DIICOT? A doua destinatie, salarii. JUMATATE din cheltuielile CFR CALATORI sunt pentru salarii - peste un miliard de lei. Salariul mediu este de 6.000 de lei", mai scrie politicianul.

Acesta adauga ca "gaura la buget" creste in fiecare an asa cum creste "gaura" la CFR Calatori, societate care va da anul acesta bonusuri de 56 milioane lei.

"Si acum partea cea mai nesimtita din toata aceasta poveste. Desi pierderile sunt enorme si in crestere de la un an la altul, CFR CALATORI a dat si BONUSURI. Sa va zic sumele ca sa intelegeti cum sunt capusati banii dumneavoastra. In 2017 bonusuri de 40 milioane lei! In 2018 bonusuri de 50 milioane lei! (adica peste 10 milioane euro, ca sa fie clar) . In 2019 bonusuri de 56 milioane lei la o pierdere de 431 milioane lei. Asta inseamna sa fii mafiot! CFR Calatori este imaginea perfecta a modului in care gasca de infractori condusa de Liviu Dragnea, ajutat de Calin Popescu Tariceanu, administreaza Romania. Asa cum creste in fiecare an GAURA la CFR Calatori, asa creste si GAURA la buget. In acelasi timp creste si GAURA din buzunarele voastre", spune senatorul PNL.

Florin Citu acuza Curtea de Conturi si Parlamentul ca nu fac nimic in acest sens.

"Curtea de Conturi tace. Parlamentul tace. Niciuna din comisiile de ancheta pe care le-am cerut pana acum nu a fost aprobata. Deocamdata. Dar eu va promit ca toti care au furat bani publici vor raspunde", afirma el.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#pierderi CFR Calatori, #prime CFR Calatori , #CFR