CFR a ajuns la al treilea director in mai putin de 3 luni. Iata cine este noul sef

Luni, 25 Martie 2019, ora 19:15
8614 citiri
CFR a ajuns la al treilea director in mai putin de 3 luni. Iata cine este noul sef
Foto: Arhiva Facebook/Constantin Axinia

Consiliul de administratie al CFR SA a decis, luni, sa il numeasca director general al societatii pe Constantin Axinia. CFR-ist cu state vechi, acesta va ocupa postul vacantat de Constantin Mihalache, numit intre timp sef al Cancelariei Vioricai Dancila.

Vreme de aproximativ un an, pana la jumatatea lunii februarie, la conducerea CFR SA s-a aflat - pe post de director general interimar - Ion Gavrila. Brusc, Consiliul de Administratie al companiei a decis sa il schimbe pe acesta din functie.

CFR SA n-a spus de ce a fost nevoie de aceasta schimbare. Stim, insa, ca fostul ministru al Transporturilor Lucian Sova anunta toamna trecuta ca e nemultumit de activitatea CFR in timpul mandatului lui Gavrila. In luna octombrie, spre exemplu, Sova spunea ca CFR are 23.000 de angajati care, in loc sa reabiliteze calea ferata, "pazesc macazuri" si "se uita dupa trenuri".

Asa ca locul lui Ion Gavrila la conducerea CFR a fost luat de Constantin Mihalache. Acesta era consilier al Vioricai Dancila si, in prelabil, ocupase functia de consul al Romaniei la Beijing. Presa a scris, la acel moment, ca Mihalache - cu studii la Beijing si vorbitor de limba chineza - ar fi romanul pe care presedintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, in cunoaste cel mai bine. Numirea sa la conducerea CFR SA parea menita sa ii convinga pe chinezi sa investeasca, in sfarsit, in calea ferata din Romania.

Dupa nici 3 saptamani, insa, Mihalache a vacantat functia, fiind numit in fruntea nou-infiintatei Cancelarii a Vioricai Dancila.

In consecinta, luni in fruntea CFR SA a fost numit al treilea director din 2019: Constantin Axinia.

Acesta a absolvit liceul de Cai Ferate la Galati si apoi s-a specializat in electromecanica si energetica la Iasi. De-a lungul timpului, a detinut mai multe functii de conducere in CFR Calatori Iasi si a ajuns chiar la rangul de subsecretar de stat, cu sprijin PDL. A fost demis, insa, in 2009.

Ramane de vazut ce performante va obtine noul director al CFR SA. Societatea administreaza calea ferata din Romania, care este din ce in ce mai degradata. La acest moment, mai avem circa 10,7 kilometri de cale ferata (cu aproape 600 mai putini decat in 1990), din care peste 80% ar trebui reabilitata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#CFR schimba director, #CFR director Constantin Axinia, #schimbare director CFR 2019 , #CFR