Ce arata autopsia miliardarului Jeffrey Epstein, mort in inchisoare - presa

Vineri, 16 August 2019, ora 21:12
13110 citiri
Ce arata autopsia miliardarului Jeffrey Epstein, mort in inchisoare - presa
Foto: Arhiva Hepta.ro

Autopsia corpului finantistului american Jeffrey Epstein a aratat ca acesta avea oasele gatului zdrobite, au afirmat joi unele media, dar medicul legist al New York-ului a avertizat impotriva oricarei concluzii pripite, potrivit France Presse.

Miliardarul american Jeffrey Epstein a fost gasit mort, in inchisoarea din New York

Conform unor surse anonime citate de Washington Post si de New York Times, autopsia finantistului de 66 de ani, gasit mort in celula sa din Manhattan sambata trecuta, a relevat o fractura a osului hioid, aflat in apropiere de marul lui Adam.

Potrivit expertilor citati de aceste ziare, o astfel de fractura ar fi compatibila cu o sinucidere prin spanzurare, mai ales la persoane varstnice precum Epstein, sau cu o strangulare.

Deci aceasta nu permite sa se confirme daca miliardarul s-a sinucis cu adevarat.

Biroul medicului legist din New York nu a confirmat niciuna dintre aceste informatii, avertizand impotriva oricarei interpretari pripite.

"In toate anchetele judiciare, toate informatiile trebuie sa fie sintetizate pentru a stabili cauza si modul in care a survenit decesul", a indicat el intr-un comunicat. "Totul trebuie sa fie coerent. Niciun element nu poate fi evaluat singur".

Concluziile oficiale ale acestei autopsii sunt asteptate cu febrilitate.

Moartea finantistului, incarcerat in aceasta inchisoare reputata ca sigura dupa ce fusese acuzat ca ar fi organizat o vasta retea de minore de care abuza sexual, a suscitat intrebari si teorii ale conspiratiei, difuzate pe retelele de socializare, in special de Donald Trump.

FBI ancheteaza moartea miliardarului american Jeffrey Epstein: Ridica semne de intrebare serioase

Cele mai multe au insinuat ca a fost asasinat pentru a proteja oameni din sfera puterii pe care ii cunostea.

Medicul legist sef al New York-ului, Barbara Sampson, indicase sambata ca autopsia a fost incheiata, dar ca ea astepta "mai multe informatii" inainte de a putea anunta rezultatele.

Ministrul american al justitiei, William Barr, care calificase sambata moartea lui Epstein drept "sinucidere aparenta", a dispus doua anchete si a denuntat "nereguli grave" in inchisoare.

El a anuntat marti suspendarea a doi gardieni care trebuiau sa-l supravegheze pe Epstein si mutarea temporara a directorului inchisorii, fara a preciza natura neregulilor.

Potrivit unor surse ale New York Times, acestia ar fi dormit timp de aproape trei ore in noaptea respectiva, in timp ce aveau indatorirea sa efectueze ronduri la fiecare 30 de minute.

Doi senatori republicani, Chuck Grassley si Ron Johnson, l-au invitat joi pe Barr sa faca publice rezultatele anchetei sale cat mai curand posibil, cerand o "transparenta completa".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Jeffrey Epstein autopsie, #Jeffrey Epstein spanzurat inchisoare , #sinucideri