Cauza morții lui Petrică Mîțu Stoian. Ce spun medicii

Duminica, 07 Noiembrie 2021, ora 17:22
13758 citiri
Cauza morții lui Petrică Mîțu Stoian. Ce spun medicii
Petrică Mîțu Stoian a murit sâmbătă, 6 noiembrie FOTO Facebook

Dispariția fulgerătoare a îndrăgitului cântăreț de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a șocat lumea artistică. Colegii de scenă știau că a fost infectat cu coronavirus, însă cu toții au fost convinși că acesta își revenise după boală.

Cauzele care au dus la decesul său au fost analizate de medicii Carmen Dorobăț și Cosmin Librimir, director medical SJU Reşiţa, la Realitatea Plus.

„Din ce știu de la colegii mei, a fost vaccinat, dar nu avea nicio dovadă în acest sens. A sosit la noi la spital după solicitare la ambulanță după o deteriorare a respirației. Având în vedere că a avut post COVID s-au ridicat niște suspiciuni, s-au înlăturat și cele de tromboembolism pulmonar, dar medicii au aflat că era o bronhopneumonie severă. A folosit masca de spital pe care nu a tolerat-o prea bine, iar in final a fost intubat”, a relatat Cosmin Librimir, director medical SJU Reşiţa.

"Avea fibrilație atrială, lua anticoagulant, având această boală cronică", a mai spus medicul.

Despre șocul septic care a dus la decesul artistului Petrică Mîțu Stoian, medicul a explicat că „după intrernarea la Reșita i s-a făcut un CT (examen computer tomograf - n.r.), la noi a venit fără niciun act medical, nu avem decat declarațiile dânsului când a venit la UPU”.

Medicul infecționist Carmen Dorobăț, la Spitalul Sfânta Parascheva din Iași, a atras atenția că „sunt probleme dacă a fost sau nu vaccinat complet. Cert e că sindromul post COVID e o realitate. Pe toți cei care se externează după faza acută noi îi chemăm la CT pulmonar și nu numai, pentru că sindromul post COVID poate da astfel de accidente, sub formă de embolism pulmonar, la nivelul sist nervos central, de aceea sunt monitorizați. De aceea, pacienții trebuie să urmeze tratamentul nostru la 30 de zile. Pentru că se pot întâmpla astfel de tragedii. Miocardita post COVID e o realitate, iar modificările de circulație cerebrală par a fi o realitate”, a spus doctorul Dorobăț.

Aceasta nu exclude reinfectarea după externare, întrucât există și pacienți care nu dezvoltă anticorpi din cauza unor afecțiuni imunodeprimante.

"O reinfecție e posibilă dacă titrul de anticorpi nu e suficient să fie în cantitate protectoare. Nu știu dacă a dezvoltat post boală sau post vaccin un titru corespunzător. Șocul a apărut în urma unei crize cardiace, cauza va fi elucidată în urma examenelor făcute în continuare", a concluzionat medicul Carmen Dorobăț.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#petrica mitu stoian, #deces petrica mitu stoian, #deces covid , #deces