Cat de in siguranta suntem la metrou? Amenzi si avertismente dupa controalele ISU

Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 14:23
1919 citiri
Cat de in siguranta suntem la metrou? Amenzi si avertismente dupa controalele ISU
Foto: Arhiva Ziare.com

ISU Bucuresti Ilfov a gasit si la controlul realizat in perioada 3-7 aprilie la metrou nereguli ce pot pune in pericol calatorii asta dupa ce in noiembrie anuntasera ce schimbari trebuie realizate.

"Ca urmare a verificarilor au fost identificate o serie de neconformitati la nivelul statiilor, in spatiile comune (peroane, pasaje). In urma celor constatate, au fost aplicate 21 de sanctiuni contraventionale (5 amenzi si 16 avertismente), in cuantum de 12.500 de lei", a transmis ISU.

Reprezentantii ISU au informat ca s-au dat amenzi in cazul statiilor de metrou care nu au asigurata/finalizata cea de-a doua cale de evacuare si astfel nu se asigura accesul persoanelor la cel putin doua cai de evacuare, care sa duca in directii opuse.

"Totodata, in statiile de metrou exista in continuare o serie de spatii comerciale, vitrine, etc care prin modul de amplasare reduc latimea libera de circulatie a cailor de evacuare (statiile Universitate, Piata Romana, Piata Iancului, Gara de Nord 1, Piata Sudului, Tineretului) ", se arata in comunicat.

In ceea ce priveste mijloacele tehnice de aparare impotriva incendiilor, ISU spune ca acestea nu sunt in stare de functionare permanenta in unele statii, adica instalatia de detectie, semnalizare si alarmare nu functioneaza la parametrii nominali.

"Pe durata controlului, reprezentantii companiei au fost in masura sa remedieze situatiile punctuale constatate de inspectorii de prevenire, privind exploatarea cu improvizatii a instalatiei electrice (din statiile Mihai Bravu, Izvor, Petrache Poenaru), respectiv pentru repunerea in stare de functionare a corpurilor de iluminat de securitate pentru evacuare", a informat ISU.

Citeste si Metrorex ia masuri dupa controlul ISU: Au deschis usile. Pentru restul cerintelor ar fi nevoie de 5-6 milioane de euro

Reprezentantii ISU au anuntat si ce masuri au fost luate de la precedentul control, desfasurat in perioada 7-25.11.2016:

- au fost eliminate barele metalice improvizate de la sistemul de turnichete, fiind totodata in curs de inlocuire acest sistem de trecere a persoanelor;

- usile de pe traseele de evacuare sunt in prezent mentinute libere, neincuiate si deschise.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#ISU nereguli metrou, #ISU controale metrou , #metrou