Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Stiri > DNA
A   A   A

Tribunalul respinge arestarea preventiva pentru Beuran. Medicul va sta in arest la domiciliu

Tribunalul respinge arestarea preventiva pentru Beuran. Medicul va sta in arest la domiciliu
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/ Hepta.ro
Medicul Mircea Beuran, acuzat ca a luat mita 10.000 de euro, pentru a scoate la concurs un post de asistent universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti, a fost adus vineri in fata unui judecator de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti, care va analiza propunerea DNA de arestare preventiva pentru 30 de zile.

UPDATE 14.12 Tribunalul Bucuresti a respis propunerea DNA de arestare preventiva a medicului Mircea Beuran si au decis arestarea acestuia la domiciliu. Decizia poate fi contestata.

UPDATE 12:14 Tribunalul Bucuresti a ramas in pronuntare in acest caz. Decizia pe care instanta o va da poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

UPDATE 11:10 Medicul Mircea Beuran a fost adus in sala de judecata, iar procesul trebuie sa inceapa. El este aparat de avocatul Marian Nazat.
Asta dupa ce procurorii DNA l-au retinut joi seara pe Beuran pentru 24 de ore. Medicul a fost incarcerat in noaptea trecuta in Arestul Capitalei.

Potrivit DNA, la data comiterii faptei, Beuran indeplinea functiile de presedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, sef al Disciplinei Chirurgie Generala, conducator de Doctorat si profesor universitar chirurgie generala in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti, arata DNA.

Procurorii precizeaza ca, pe 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea a acceptat si primit de la o persoana, medic intr-o unitate din Bucuresti, suma de 10.000 de euro, pentru a propune in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar in specialitatea chirurgie generala, pe o perioada determinata, cat si pentru a asigura castigarea acestui concurs de catre martor (denuntator - n.red.).
Pana in prezent postul respectiv nu a fost scos la concurs, potrivit DNA.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 14 Februarie 2020, ora 14:19
 Autor:Ionel Stoica

 Articol citit de 6530 ori

Citeste si: