Baiatul de 8 ani cautat timp de 7 zile a fost gasit mort

Vineri, 08 Noiembrie 2019, ora 09:56
10840 citiri
Baiatul de 8 ani cautat timp de 7 zile a fost gasit mort
Foto: Arhiva Ziare.com

Copilul de opt ani din judetul Constanta, disparut la sfarsitul saptamanii trecute, a fost gasit vineri dimineata intr-un bazin de colectare al unor ferme de porci. Politistii continua cercetarile pentru a stabili cum a murit baiatul.

Potrivit anchetatorilor, baiatul de opt ani din Pecineaga, disparut la sfarsitul saptamanii trecute, din fata casei, a fost gasit vineri dimineata intr-un bazin de colectare. Timp de mai multe zile, cu ajutorul reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea, doua bazine de colectare au fost golite pentru a se vedea daca baiatul disparut este acolo.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea spun ca acel bazin a fost golit zilele trecute pana la o adancime medie de aproximativ doi metri, deoarece atat au permis motopompele, iar zona respectiva a fost verificata cu un scafandru al unei firme private si cu un sonar, fara a fi descoperit trupul baiatului.

De asemenea, anchetatorii au precizat ca a fost pusa apa in acel bazin, in care se afla o materie vascoasa, si urmau sa fie continuate verificarile in cursul acestei zile, dar vineri, in jurul orei 08:30, trupul baiatului a fost vazut plutind in bazin de catre doi paznici, care au anuntat autoritatile.

Trupul sau va fi dus la morga pentru efectuarea necropsiei si stabilirea cauzei decesului. Anchetatoriii continua cercetarile in acest caz.

Disparut de sambata

Politistii din cadrul Postului de Politie Pecineaga au fost sesizati sambata, in jurul orei 19:00, cu privire la disparitia Iulian Alexandru Bitica, in varsta de 8 ani, din localitatea Pecineaga. Baiatul a disparut in jurul orei 15:00, din fata locuintei unde se afla la joaca.

Cautarile facute de politisti in acest caz au fost complexe. Astfel, pe parcursul verificarilor a fost folosit elicopterul Inspectoratului General de Aviatie, pe tot parcursul zilei, pentru cautari pe raza comunei, dar si in localitatile adiacente.

Politistii au audiat martori, declaratiile acestora fiind verificate pentru a se stabili imprejurarile disparitiei. Totodata, au fost efectuate verificari adiacente cauzei in localitatile Ovidiu, Harsova, Neptun.

De asemenea, pompierii din cadrul ISU Dobrogea au verificat canale de irigatii, bazine si fose de dejectie, iar politistii au verificat sistemul de supraveghere video (40 de camere), cu ajutorul caruia prezenta copilului a fost constatata la un anumit moment al zilei, intr-un anumit loc.

Citeste si Baiatul de 8 ani din Constanta care a disparut din fata casei - Au fost gasite rolele copilului, dupa 24 de ore de cautari

Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
#copil 8 ani disparut mort , #politie