Avertizari meteo de vreme rea pentru toata tara

Duminica, 07 Iulie 2019, ora 10:44
10971 citiri
Avertizari meteo de vreme rea pentru toata tara

Vremea se va inrautati duminica si luni, urmand sa isi faca aparitia ploi torentiale, vijelii, insotite de descarcari electrice si grindina. Admnistratia Nationala de Meteorologie a emis mai multe alerte de vreme rea, incepand de duminica de la ora 12 pana luni la ora 22.

Cod galben de furtuni pentru jumatate de tara

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare Cod galben de furtuni valabila in aproape jumatate de tara (21 de judete) pe parcursul zilei de duminica.

Astfel, in intervalul orar 12:00 - 18:00, in vestul, centrul si nordul tarii si local in zonele montane si submontane, instabilitatea atmosferica se va accentua si se va manifesta prin intensificari ale vantului, vijelii, averse torentiale, frecvente descarcari electrice si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si pe arii restranse 40...50 l/mp.

Judetele aflate in totalitate sub Cod galben sunt Satu Mare, Maramures, Suceva, Botosani, Bistrita-Nasaud, Cluj, Salaj, Baia Mare, Mures, Brasov, Sibiu, Alba, Arad, Hunedoara, Caras-Severin si Timis iar Dambovita, Arges, Valcea, Gorj si Mehedinti numai partial.

Foto:meteoromania.ro

Potrivit ANM, in regiunile sudice si estice, in dupa-amiaza zilei de duminica, vremea va fi calduroasa, local caniculara in Campia Romana, iar disconfortul termic se va accentua.

Cod galben si portocaliu valabile pana luni

De asemenea, ANM a mai emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata valabila de duminica, 7 iulie, ora 18 pana luni, 8 iulie, ora 22 si un cod portocaliu de vant, vijelii si grindina valabil pana luni la ora 6.

Astfel, in regiunile semnalate pe harta cu cod galben, in intervalul mentionat, manifestarile de instabilitate atmosferica vor cuprinde si regiunile sudice si estice. Astfel, local si temporar, se vor semnala intensificari ale vantului, vijelii, averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si pe arii restranse 40...50 l/mp.

In ce priveste codul portocaliu, acesta este valabil de duminica, 7 iulie, ora 18 pana luni, 8 iulie, ora 06 si se va caracteriza prin intensificari puternice ale vantului, vijelii, grindina.

Potrivit ANM, in intervalul mentionat, in judetele Arad, Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Valcea, Arges, Dambovita, Teleorman si Giurgiu vor fi perioade, la inceput in sud-vest, apoi si in sud, cu intensificari puternice ale vantului (rafale de peste 80...90 km/h), vijelii, frecvente descarcari electrice, averse torentiale si grindina.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Cod galben vreme rea, #cod portocaliu vreme rea , #cod galben