Augustin Lazar cere DNA si DIICOT sa verifice suspiciunile care planeaza asupra procurorilor, prezentate de presa

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 16:58
4539 citiri
Augustin Lazar cere DNA si DIICOT sa verifice suspiciunile care planeaza asupra procurorilor, prezentate de presa
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorul general al Romaniei cere DNA si DIICOT efectuarea unor controale care sa verifice suspiciunile de abateri disciplinare ale magistratilor, asa cum au fost acestea prezentate in presa. Toodata, Augustin Lazar vrea sa stie daca integritatea si capacitatea procurorilor de a-si indeplini atributiile legale au fost afectate de mediatizarea aspectelor negative.

Controalele vor fi organizate de procurorii sefi ai DNA si DIICOT, precum si de catre procurorii generali ai parchetelor de pe langa curtile de apel, prin procurori anume desemnati, anunta Ministerul Public, intr-un comunicat publicat pe pagina de Facebook.

Scopul acestei verificari la unitatile care au facut obiectul materialelor jurnalistice este acela de a preveni si de a combate potentialele vulnerabilitati in cadrul unitatilor de parchet, se arata in mesaj.

Astfel, controlul va viza atat verificarea "situatiilor in care sunt mediatizate aspecte negative ce pun in discutie integritatea si capacitatea procurorilor de a-si indeplini atributiile legale", cat si "a modalitatii de respectare a legii in activitatile curente care, prin natura lor, aduc limitari drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului (temeinicia propunerii adresate judecatorului de drepturi si libertati; modul de punere in executare a mandatelor de supraveghere tehnica; solicitarea autorizarii si efectuarea perchezitiilor domiciliare si corporale; luarea masurilor preventive si executarea mandatelor de aducere) ".

Totodata, procurorul general Augustin Lazar a anuntat investigarea neregulilor in activitatea de punere in executare a unor autorizatii de perchezitie domiciliara emise de Tribunalul Prahova intr-o cauza intrumentata de Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova, avand ca obiect verificarea modalitatii de supraveghere a cercetarii penale in cauza mediatizata, inclusiv in ceea ce priveste coordonarea activitatii de efectuare a perchezitiilor domiciliare din 15 februarie 2018.

Controlul va fi efectuat de catre procurori din cadrul Serviciului de indrumare si control.

Joi, la ora 18:00, ministrul Justitiei, Tudorel Toader va prezenta mult asteptatul raport privind activitatea manageriala la DNA.

Toader a decis aceasta data, dupa ce, saptamana trecuta, a precizat ca va prezenta in camerele reunite ale Parlamentului raportul privind activitatea desfasurata la nivelul Ministerului Public, DIICOT si DNA, iar distinct de acel raport, va face o informare de presa in care va prezenta continutul raportului cu privire la activitatea DNA.

Baletul lui Tudorel Toader cu revocarea Codrutei Kovesi. Cui foloseste?

Special pentru a clarifica situatia DNA, Tudorel Toader s-a intors de urgenta din Japonia, dupa ce premierul Viorica Dancila i-a cerut sa isi intrerupa de urgenta vizita oficiala pe care o intreprindea, in contextul scandalului Cosma-DNA.

Scandalul a fost declansat de fostul deputat PSD Vlad Cosma care a difuzat la Antena 3 mai multe inregistrari in care discuta cu fostul procuror DNA Mircea Negulescu si cu procurorul sef DNA Prahova, Lucian Onea, privind fabricarea unor probe. Discutiile se refereau la ancheta intr-un dosar aflat pe rolul DNA Prahova.

Citeste Filmul operatiunii "Revocarea sefei DNA" si intrebarile care au ramas fara raspuns

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Augustin Lazar DNA DIICOT, #procurori controale Lazar Kovesi , #DNA
Comentarii
Poza LEHAMITE_MARE
LEHAMITE_MARE
rank 5
Poza copilul
copilul
rank 1
-ia vedeti ba,sunteti in regula,aveti ceva sa va reprosati ?...:))))