Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Aristotel Cancescu vrea sa se retraga din afacerile media

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 17:54
2052 citiri
Aristotel Cancescu vrea sa se retraga din afacerile media
Foto: CJ Brasov

Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, care este cercetat in libertate, intr-un dosar in care este acuzat de fapte de coruptie, vrea sa se retraga treptat din business-ul de media.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat, in sedinta de marti, o solicitare a societatii Canaris SRL, care il are ca asociat unic pe Aristotel Cancescu, de cedare a licentei audiovizuale pentru televiziunea generalista Mix 2 din Brasov catre societatea Necom Advertising SRL, ai carei actionari sunt Florentin Cozmolici (95%) si Mihaela Nechita (5%).

Transferul licentei a fost aprobat de membrii CNA cu sase voturi "pentru" si doua "impotriva".

Seful CJ Brasov, Aristotel Cancescu, va fi cercetat in libertate (Video)

La sedinta CNA au fost prezenti Florentin Cozmolici si Onelia Pescaru, reprezentantul societatii Canaris.

Onelia Pescaru a spus ca motivul cedarii licentei televiziunii Mix 2 este acela ca actionarul acestei firme, Aristotel Cancescu, "doreste sa predea afacerile din media treptat".

"A inceput cu aceasta cesiune. Nu stiu ce planuri are mai departe. In principiu, aceasta este intentia, sa se retraga", a spus Onelia Pescaru.

Ea a explicat ca decizia a fost luata de Aristotel Cancescu in luna august si probabil vor urma sa fie facute si alte solicitari din partea acestuia la CNA pentru cedarea altor licente pe care el le detine in acest moment.

Cedarea licentei se face cu titlu gratuit

De asemenea, Onelia Pescaru a spus ca este colega cu Florentin Cozmolici la televiziunea Mix 2, care va continua sa functioneze la fel ca pana in prezent.

La randul sau, Florentin Cozmolici a spus ca societatea sa va prelua intreaga echipa a Mix 2. Intrebat de membrul CNA Monica Gubernat daca aceasta cedare de licenta este "cu titlu gratuit", Cozmolici a raspuns afirmativ.

"Cedarea e cu titlu gratuit. Societatea pe care eu o reprezint aici si care va prelua licenta foloseste cu chirie acelasi spatiu in care functioneaza in prezent televiziunea Mix 2. (...) Se plateste o chirie si pe aparatura", a mai spus Florentin Cozmolici.

El a declarat ca este colaborator al Mix 2 in calitate de realizator de emisiuni.

Aristotel Cancescu mai detine licentele postului de radio Super FM si ale televiziunilor Mix TV si TVF, prin societatea Canaris SRL.

Aristotel Cancescu: Din functia de sef al CJ Brasov nu m-am imbogatit cu niciun leu

Seful CJ Brasov este cercetat in libertate, sub control judiciar, in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie privind atribuirea preferentiala de contracte pe bani publici, dupa cum a decis in prima parte a lunii octombrie instanta suprema.

Pe 8 octombrie, Aristotel Cancescu a declarat ca nu s-a imbogatit "cu niciun leu" de cand este in aceasta functie si i-a invitat pe jurnalisti la proprietatea sa din Rasnov, unde are doar "doua case din lemn, doua grajduri, multe pasari".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Aristotel Cancescu retragere afaceri media, #Cancescu cercetat in libertate, #Cancescu cedeaza afacerile tv , #DNA