Ancheta la Ambulanta Gorj, dupa ce un echipaj ar fi refuzat sa duca epidemiologi sa recolteze probe de la un suspect de coronavirus

Vineri, 28 Februarie 2020, ora 15:11
4675 citiri
Ancheta la Ambulanta Gorj, dupa ce un echipaj ar fi refuzat sa duca epidemiologi sa recolteze probe de la un suspect de coronavirus
Foto: Arhiva Ziare.com

Conducerea Serviciului Judetean de Ambulanta (SAJ) Gorj a dispus reunirea Comisiei de disciplina si efectuarea unei anchete interne dupa ce in spatiul public au aparut acuzatii conform carora un echipaj medical din cadrul acestei institutii ar fi refuzat sa transporte echipa de epidemiologi din cadrul Directiei de Sanatate Publica pentru a recolta probe de la un suspect de coronavirus.

Totodata, secretarul de stat Nelu Tataru a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca va fi trimis Corpul de Control al Ministrului Sanatatii, atat la Ambulanta Gorj, cat si la Directia judeteana de Sanatate Publica.

La randul sau, seful Departamentul pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a afirmat ca nu exista niciun motiv pentru ca misiunea sa fie refuzata.

"Nu este timp ca oricare persoana sa vina sa refuze, suntem toti intr-un sistem unde se stie ca exista riscuri, ca suntem expusi, nu avem timp pentru astfel de manifestari. Daca au probleme, usa este deschisa, sa vina sa le spuna, comunicam. Nu o sa rezolvam astfel de probleme iesind si spunand ca nu executam misiunea", a spus Arafat.

Informatiile legate de refuzul unui echipaj de la Ambulanta Gorj au aparut in spatiul public dupa ce reprezentantii Federatiei Nationale Sindicale "Ambulanta" au anuntat ca se delimiteaza de atitudinea echipajului medical de la Gorj.

"Federatia Nationala Sindicala Ambulanta din Romania se delimiteaza de atitudinea neprofesionista a echipajului medical din Serviciul de Ambulanta Judetean Gorj, echipaj care in noaptea de 26/27 februarie a.c, a refuzat transportul echipei de epidemiologi din cadrul Directiei de Sanatate Publica Gorj, pentru recoltare de probe la pacientul suspectat de Covid'-19.

Pentru refuzul interventiei si pentru declaratii eronate in spatiul public referitor la interventie si la echipamentul de protectie, propune a se lua masurile care se impun echipajului, pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu", se arata intr-un comunicat dat publicitatii vineri de sindicalistii de la ambulanta.

In urma acuzatiilor aparute in spatiul public, conducerea Serviciului Judetean de Ambulanta Gorj a declarat ca la nivelul institutiei se va desfasura o ancheta interna si va fi convocata comisia de disciplina.

De asemenea, reprezentantii managementului SAJ Gorj au precizat ca achizitiile de echipamente - combinezoane, ochelari, masti - la nivelul acestei institutii sunt in conformitate cu normele europene.

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a decis, vineri, demiterea directorului Directiei de Sanatate Publica Gorj, Ivanov Carmen, in cadrul videoconferintei organizate cu reprezentantii directiilor de sanatate publica din teritoriu. Carmen Ivanov este acuzata ca nu a luat toate masurile necesare si a raportat date inexacte.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#ambulanta ancheta coronavirus Gorj, #coronavirus ambulanta Gorj , #coronavirus