Analizele ADN vor fi reluate pentru oasele gasite in padure. IML: Rapoartele de pana acum sunt preliminare

Marti, 20 August 2019, ora 15:19
3671 citiri
Analizele ADN vor fi reluate pentru oasele gasite in padure. IML: Rapoartele de pana acum sunt preliminare
Foto: Arhiva Pixabay

Directorul INML, George Curca, anunta ca rapoartele transmise DIICOT in cazul Caracal sunt preliminare, deoarece expertiza continua pe ramasitele identificate si subliniaza ca toate oasele sunt in curs de reanalizare, chiar daca sunt in stare avansata de degradare.

"La acest moment, INML Mina Minovici Bucuresti, prin expertii sai, la solicitarea organelor de urmarire penala, efectueaza activitati specifice de medicina legala in cazul mediatizat de la Caracal.

Contrar unor afirmatii care au aparut in spatiul public, INML Mina Minovici Bucuresti nu a emis comunicate, ci a intocmit rapoarte de expertiza conform procedurilor legale", se arata intr-un mesaj transmis de directorul INML, George Curca.

Potrivit sursei citate, datele medico-legale continute in aceste rapoarte de expertiza au valoare stiintifica si constituie elemente probatorii puse la dispozitia anchetatorilor.

"Este important de subliniat faptul ca cercetarile medico-legale care se intreprind in astfel de cazuri sunt complexe si necesita timp.

Fata de acest aspect, aratam faptul ca rapoartele de expertiza ce au fost intocmite si comunicate organelor de urmarire penala pana la momentul actual sunt preliminare, intrucat rezultatele obtinute sunt partiale", mai atrage atentia seful INML.

Totodata, pentru date medico-legale complete, specialistii INML continua cu expertiza medico-legala si cu alte activitati de laborator antropologice si genetice.

"In acest sens, se continua efectuarea testelor si procedurilor fizico-chimice antropologice asupra fragmentelor osoase. Totodata, pentru a completa datele medico-legale in interesul justitiei, se desfasoara un proces de reesantionare si de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar daca materialul osos avut la dispozitie este in stare avansata de degradare", mai arata Curca.

Specialistii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele gasite in padure, in cazul Caracal, deoarece erau intr-o stare de calcinare excesiva, a informat, sambata, DIICOT.

Procurorii au retrimis INML dispozitie de refacere a analizei.

Citeste si Anchetatorii au gasit noi probe in masina lui Dinca: O poseta albastra, care nu e nici a Alexandrei si nici a Luizei

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ADN rezultate oase padure Caracal, #teste ADN reluate oase Caracal , #crima