Al treilea candidat la sefia DNA vine din Parchetul General

Luni, 23 Iulie 2018, ora 15:18
11883 citiri
Al treilea candidat la sefia DNA vine din Parchetul General
Foto: Arhiva Ziare.com

Inca un candidat s-a inscris in cursa pentru sefia DNA.

Este vorba despre Cristian Lazar, care in prezent ocupa functia de procuror sef adjunct al Sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului General.

Cristian Lazar este magistratul care a respins contestatia la rezolutia de neincepere a urmaririi penale in cazul de plagiat al lui Victor Ponta.

El a fost propus in functia de la Parchetul General de Robert Cazanciuc, pe cand acesta din urma era ministru al Justitiei.

Lazar a mai anchetat si dosarul "Inchisoarilor CIA pe teritoriul Romaniei".

Pana acum, si-au mai depus candidaturile procurorul sef adjunct al DNA Marius Iacob si sefa Serviciului combatere a coruptiei in justitie, Florentina Mirica.

Citeste si Anchetele Florentinei Mirica, procurorul care candideaza la sefia DNA: Limuzina lui Oprea, fraudele de la CNAS si "Reginele spagii din Justitie"

Astazi este ultima zi pentru depunerea candidaturilor pentru postul de procuror-sef al DNA. Ora 16.00 este termenul limita.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a facut luni dimineata un apel la procurori sa se inscrie in cursa pentru sefia DNA.

Toader a subliniat ca cel care se va angaja la aceasta functie va avea o responsabilitate importanta, anume reorganizarea DNA, in functie de cerintele noilor legi ale Justitiei, care au trecut de Parlament, una fiind deja promulgata de presedinte, in ciuda avertismentelor Comisiei de la Venetia.

Iata aici mai multe detalii - Toader face apel la procurori sa se inscrie la concursul pentru sefia DNA: Unii cred ca numirea se face prin troc

Ministerul Justitiei organizeaza, in perioada 09 - 30.07.2018, selectia procurorilor in vederea efectuarii propunerii de numire in functia vacanta de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Procurorii pot depune cereri de inscriere, pentru functia de conducere vacanta, pana la data de 23.07.2018 (inclusiv), la Directia resurse umane din cadrul Ministerului Justitiei.

Lista procurorilor care indeplinesc conditiile legale de participare la selectie si programarea interviurilor se va afisa la sediul MJ si se va publica pe pagina Internet a acestuia, la data de 24 iulie, participantii urmand a sustine, in perioada 25-27 iulie, un interviu cu ministrul Tudorel Toader. Rezultatul final se va afisa in data de 30 iulie.

Concursul a fost organizat dupa ce presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din functia de procuror-sef a DNA a Laurei Codruta Kovesi.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Cristian Lazar candidat sefia DNA , #DNA