A murit tanarul ars din Neamt, care fusese transferat in Belgia. Astazi implinea 28 de ani UPDATE Pintea nu considera ca e un esec al sistemului

Joi, 08 Noiembrie 2018, ora 20:34
13054 citiri
A murit tanarul ars din Neamt, care fusese transferat in Belgia. Astazi implinea 28 de ani UPDATE Pintea nu considera ca e un esec al sistemului

Alexandru Gabriel, tanarul ars in explozia din Piatra Neamt, transferat saptamana trecuta la un spital din Belgia, a murit joi. Astazi implinea 28 de ani, informeaza Digi24.

Luni, cand a avut loc prima operatie, medicii erau optimisti, insa starea tanarului s-a inrautatit dupa cea de-a doua operatie.

Explozia in care a fost ranit barbatul s-a produs, miercurea trecuta, intr-un bloc din Piatra Neamt, fiind urmata de un incendiu.

Tanarul a ajuns saptamana trecuta in Belgia, la mai bine de 24 de ore dupa ce a fost plimbat prin spitalele romanesti din Piatra Neamt si Iasi. Avand arsuri de gradul III pe 75 la suta din suprafata corpului, el a fost operat, initial, in clinica de chirurgie plastica de la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi.

Transferul tanarului din Neamt s-a putut face doar dupa ce statul roman a platit in avans, deoarece Romania nu-si achitase facturile in cazul altor romani tratati in acest spital.

Ce se intampla cu un roman ars la trei ani de la Colectiv? Plimbat pe drumuri, refuzat de spitale: "Descurcati-va macar 24 de ore"

Decizia de a fi dus in strainatate a fost luata dupa ce oficialii de la Bucuresti au anuntat ca nu exista niciun loc liber din cele 11 pentru mari arsi pe care le are Romania.

Tanarul a ajuns la Spitalul Charleroi din Belgia infectat cu Mai Acinetobacter si Klebsiella, doua bacterii contractate in Romania, iar medicul roman care l-a preluat in strainatate a sustinut ca procedurile la care ar fi fost supus pacientul in tara nu ar fi fost complete.

"E usor sa te speli pe maini!", acuza medicul din Belgia care trateaza romanul ars din Neamt. Ce i-a raspuns Sorina Pintea

Citeste Radiografia unui caz revoltator. Salvarea tanarului ars din Neamt: Disperare. Birocratia ne omoara

Anuntul mortii barbatului a venit chiar in momentul in care la Ministerul Sanatatii se desfasoara o intalnire intre ministrul Sorina Pintea si supravietuitori ai tragediei din Colectiv. Acestia i-au cerut ministrului protocoale care sa simplifice transferul marilor arsi la centre din strainatate.

Ce spune ministrul Sanatatii

Ministrul Sanatatii a declarat, joi seara, ca s-a facut "tot ce s-a putut", insa starea pacientului a fost foarte grava. "Eu cred, nu cred, sunt sigura ca s-a facut tot ce s-a putut. Inclusiv transferul s-a facut in momentul potrivit, in momentul in care medicii din Belgia si-au dat acordul, pentru ca ei au spus: <>. Din pacate, el a avut arsuri pe o suprafata mare a corpului, starea sa era destul de grava in momentul in care a fost transportat", a declarat Sorina Pintea, citata de News.ro.

Pintea afirma ca tanarul nu a stat pe o lista de asteptare si nu considera ca decesul sau este un esec al sistemului. "A fost transportat in Belgia in momentul in care medicii si-au dat acordul. Am tinut in permanenta legatura cu un medic de acolo, ii trimiteam datele medicale ale lui Alexandru, si cand el a spus <>, Alexandru a urcat in avion", a mai afirmat Pintea. Ministrul Sanatatii a recunoscut ca a fost o problema birocratica, fiind necesara plata in avans a tratamentului, dar "nu a impiedicat transferul la timp".

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#tanar ars Neamt murit , #explozie