6 bancomate au fost aruncate in aer in ultima vreme, insa Politia sustine ca hotii nu au folosit "mama lui Satan"

Miercuri, 22 Mai 2019, ora 16:53
6770 citiri
6 bancomate au fost aruncate in aer in ultima vreme, insa Politia sustine ca hotii nu au folosit "mama lui Satan"
Foto: Arhiva Ziare.com

Politia Romana vine cu precizari dupa ce luni inca un bancomat a fost aruncat in aer, chiar in Bucuresti.

Primul caz de acest gen, in Romania, s-a inregistrat in luna octombrie 2018, iar de atunci si pana in prezent, la nivel national, au fost inregistrate, in total, 6 cazuri de distrugere si tentativa de furt calificat si 3 cazuri de distrugere si furt calificat, transmite IGPR, intr-un comunicat de presa.

Politia subliniaza ca acest mod de operare este importat din alte state UE, unde au fost comise fapte de acest gen, in ultimii ani. In plus, hotii nu au folosit in jafuri substanta TATP (Triacetona-Triperoxid), cunoscuta drept "Mama lui Satan".

"Din datele existente, a reiesit faptul ca, in comiterea unor astfel de infractiuni in statele europene sunt implicati si cetateni romani, intrucat autoritatile din aceste state au probat activitatea infractionala a unor grupuri de romani (ex. - Austria si Spania).

In cazurile inregistrate in Romania, politistii desfasoara cercetari, in cadrul unor dosare penale, sub supravegherea procurorilor de caz si cu sprijinul specialistilor din cadrul Directiei de Investigatii Criminale a Politiei Romane.

De asemenea, in instrumentarea cazurilor, se coopereaza, la nivel european, cu Europol si au avut loc mai multe intalniri de lucru cu autoritatile din Spania, Italia, Franta, Germania si Austria, in cadrul carora s-a realizat un schimb de bune practici", conform documentului citat.

Politia mai precizeaza ca pentru documentarea cazurilor din Timis (distrugere si tentativa de furt) si Arad (distrugere si furt), a fost probata activitatea infractionala a unei grupari infractionale.

Membrii acesteia au fost arestati preventiv, iar acum sunt trimisi in judecata.

"Totodata, din cercetari s-a stabilit ca sunt mai multe grupuri infractionale care au comis aceste fapte, iar la acest moment, se desfasoara activitati pentru documentarea activitatii infractionale a acestora.

In urma verificarilor efectuate, nu a rezultat folosirea substantei cunoscute cu denumirea de TATP (Triacetona-Triperoxid) - 'Mama lui Satan' in cazurile inregistrate in Romania", potrivit sursei citate.

Amintim ca un bancomat a fost aruncat in aer, luni, pe bulevardul Theodor Pallady din Capitala.

Astfel de jafuri au mai avut loc in Arad sau Braila.

Detalii aici:

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#bancomate aruncate aer Politie, #precizari politie jaf bancomat , #politie