30 de zboruri ale Ryanair sunt anulate dupa ce pilotii din Irlanda au intrat in greva

Joi, 12 Iulie 2018, ora 11:53
3169 citiri
30 de zboruri ale Ryanair sunt anulate dupa ce pilotii din Irlanda au intrat in greva
Foto: Facebook/ Ryanair

Ryanair, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa, a anulat, joi, 30 dintre cele 290 de zboruri din Irlanda, dupa ce discutiile cu sindicatele privind imbunatatirea conditiilor de munca s-au incheiat fara niciun acord, iar 27% din pilotii sai irlandezi au declansat o miscare de protest de 24 de ore.

Cele mai afectate vor fi zborurile intre Irlanda si Marea Britanie, in conditiile in care Ryanair se confrunta cu prima greva, dupa ce in decembrie a recunoscut pentru prima data sindicatele, transmit Sky News si Reuters.

Operatorul aerian a dat vina pe sindicatul Forsa pentru esecul negocierilor, care au durat sapte ore.

Impactul va fi limitat si clientii vor fi redirectionati catre alte zboruri, a precizat Ryanair.

Un reprezentant al sindicatului a avertizat ca sunt posibile mai multe miscari de protest.

Si sindicatele care reprezinta personalul navigant al Ryanair din Spania, Portugalia si Belgia au anuntat declansarea unei greve de doua zile la sfarsitul lunii iulie daca operatorul aerian nu va face concesii in privinta conditiilor de lucru.

In Italia, personalul navigant va fi in greva in ziua de 25 iulie, in timp ce angajatii din Spania, Portugalia si Belgia vor protesta in perioada 25-26 iulie, au anuntat sindicatele CNE/LBC (Belgia), SITCPLA si USO (Spania), SNPVAC (Portugalia) si Ultrasporti (Italia) . Acestea sustin ca si pilotii Ryanair din alte tari ar putea lua parte la miscarile de protest coordonate.

Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat o lista cu 34 de cereri, solicitand salarii decente, imbunatatirea platii concediilor de boala si contracte de munca pe baza tarii de origine si a legislatiei irlandeze. Lista a fost semnata de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair.

In decembrie, Ryanair a avut primele negocieri cu sindicatele, din istoria de 32 de ani a companiei, care au ajutat la evitarea unei greve la nivel european. In urma discutiilor, pilotii Ryanair din Portugalia, Irlanda si Italia renuntasera la miscarile de protest programate inainte de Craciun, dar pilotii din Germania au oprit activitatea timp de patru ore.

Ryanair, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa dupa numarul de pasageri, opereaza 21 de rute de pe aeroporturile din Romania, respectiv Timisoara, Bucuresti si Craiova.

Citeste si Personalul Ryanair anunta greve in mai multe tari din Europa

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#curse anulate greva ryanair , #avion