Talpan vrea Steaua in Liga 1 si excluderea FCSB: Locul a fost dat ilegal unei echipe infiintate in anul 2003

Miercuri, 23 Mai 2018, ora 21:12
8852 citiri
Talpan vrea Steaua in Liga 1 si excluderea FCSB: Locul a fost dat ilegal unei echipe infiintate in anul 2003
Foto: Ziare.com

Florin Talpan, juristul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, vrea ca echipa pe care o reprezinta sa fie primita in Liga 1 in locul celor de la FCSB.

Colonelul de justitie a notificat, miercuri, Federatia Romana de Fotbal cu privire la aceste aspecte si a facut o serie de precizari referitoare la disputele juridice dintre Steaua si FCSB.

"Au trecut patru ani de la decizia ICCJ din 2014, iar presedintele Burleanu si FRF inca nu au pus-o in aplicare. Nu au informat opinia publica ca FCSB nu detine palmaresul Stelei, nu au notificat nici UEFA, chiar mai rau, au continuat sa dezinformeze sustinand ca FC FCSB este Steaua Bucuresti. Prin cererea pe care am depus-o astazi, CSA Steaua solicita urgent ca FRF sa respecte legile, regulamentele si deciziile instantelor judecatoresti. Exista deja 5 hotarari ale ICCJ din Romania care spun ca FC FCSB nu este Steaua Bucuresti si nu detine palmaresul Stelei. S-a facut o mare nedreptate atunci cand Steaua Bucuresti, cel mai mare club sportiv din Romania, care a pus tara noastra pe harta fotbalului mondial prin castigarea Cupei Campionilor in 1986 si a Supercupei Europei in 1987 a fost obligata sa se inscrie in Liga 4, locul ei din Liga 1 fiind dat abuziv, ilegal, unei societati infiintate in anul 2003.

Asa cum prevede legislatia din Romania, non-profitul AFC Steaua Bucuresti nu ar fi putut niciodata sa se transforme intr-o societate pe actiuni. Niciun non-profit nu poate sa faca acest lucru, iar AFC Steaua Bucuresti nu a putut nici sa instraineze dreptul de participare in Liga 1, deoarece acesta nu ii apartinea de drept. Si chiar daca nu i-ar fi apartinut, Statutul FRF si ROAF interzic transferul dreptului de participare de la o societate catre alte societati. Pe scurt, dreptul de participare in Liga 1 poate fi castigat doar prin merit sportiv, nu poate fi vandut sau cumparat.

Va reamintesc ca intre AFC Steaua si CSA Steaua a fost incheiat un protocol in 1998 prin care AFC Steaua devenea administratorul echipei de fotbal al CSA Steaua si primea cu titlul de imprumut toate elementele necesare desfasurarii activitatii. Protocolul a fost incheiat pe o perioada de 20 de ani, pana in anul 2018, dar a fost abrogat in anul 2003. In acel moment, locul in Liga 1 trebuia sa revina la proprietarul de drept, adica CSA Steaua Bucuresti. Faptul ca FRF a permis unui club infiintat in anul 2003 sa evolueze in Liga 1 este un mare abuz. Acest abuz a provocat prejudicii nu doar CSA Steaua, ci si celorlalte echipe din Liga 1. Solicitam sa se faca dreptate!", a declarat Talpan pentru ProSport.

Juristul Stelei a mai dezvaluit ca a solicitat o audienta la presedintele FRF, Razvan Burleanu, si a avertizat ca exista si alte cai de pune in aplicare sentintele definitive daca Federatia va refuza.

"Am cerut audienta la Burleanu. Sper sa inteleaga. Daca va refuza... Nu vreau sa intru acum in speculatii. Vom vedea. Dar avem parghii legale sa punem in executare sentintele definitive ale justitiei romane", a mai spus Talpan.

Steaua a solicitat oficial, miercuri, recunoasterea palmaresului si excluderea celor de la FCSB din cupele europene si din Liga 1.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Talpan Steaua FCSB, #Talpan Steaua Liga 1, #FCSB excludere Liga 1, #Steaua FCSB palmares , #stiri Steaua