Steaua s-a despartit de unul dintre portari - a plecat in Serie A. Ce mutari mai pregatesc ros-albastrii

Miercuri, 31 August 2016, ora 06:58
6342 citiri
Steaua s-a despartit de unul dintre portari - a plecat in Serie A. Ce mutari mai pregatesc ros-albastrii
Foto: Hepta.ro

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a anuntat marti ca portarul Valentin Cojocaru a fost transferat in schimbul sumei de 1 milion de euro la Crotone, grupare nou-promovata in Serie A, unde mai evolueaza un alt jucator roman, Adrian Stoian.

"Cojocaru pleaca in Italia, la Crotone. Pleaca pe un milion de euro. 250.000 de euro acum si inca 750.000. Bine, 750.000 de euro daca raman in Divizia A (Serie A - n.red.) si ramane al lor. Daca nu, atunci ni-l da inapoi.

Eu vreau sa fac fotbal la Steaua, nu gradinita. Daca la gradinita vin parintii si il cicalesc, atunci din copilul ala nu mai iese nimic. Baiatul (Valentin Cojocaru - n.red.) e cuminte, taica-su zicea ba ca nu il baga Meme, ba ca are cineva ceva cu el.

Doar parintii lui Cojocaru si ai lui Hamroun vor sa vorbeasca mereu cu mine, dar ce sa vorbeasca ei cu mine? Ei nu sunt barbati in toata firea? Am vorbit cu jucatorul si i-am spus ca doar cu el si cu Hamroun am probleme. Doar ei doi ne fac probleme, asa ca am renuntat la el. (...) Nu stau sa ma rog de Cojocaru, ca el se crede cel mai mare portar din Europa", a spus Becali la postul Digi Sport.

Si Helmuth Duckadam s-a aratat de acord cu plecarea portarului nationalei de tineret.

"Cojocaru avea nevoie de aceasta provocare, probabil ca se plafona la Steaua. (...) Eu cred ca este bine pentru ambele parti. Stancioiu are multa experienta, avem nevoie de portari care sa faca fata cand ai nevoie. Cojocaru a aparat putin si ii lipseste experienta. Nu are aceeasi atitudine ca Nita in pregatire, iar un alt campionat il poate ajuta. El are fizic, calitati, dar ii lipseste ambitia", a precizat Duckadam.

Cojocaru este al doilea jucator vandut de Steaua in ultimele zile, dupa Nicolae Stanciu, mijlocas cedat la Anderlecht Bruxelles pentru 9,8 milioane de euro.

In locul lui Valentin Cojocaru, Steaua il va achizitiona pe portarul Eduard Stancioiu de la ASA Targu Mures.

De asemenea, gruparea ros-albastra este aproape sa mai transfere cativa jucatori, printre care se afla mijlocasii Wilfred Moke (FC Voluntari) si Antonio Jakolis (CFR Cluj), a mai spus Gigi Becali.

"Stancioiu e ca si semnat. La Moke, 150.000 e clauza de reziliere. Ei au dat 30.000 de euro pe el, ma cert cu ei, ca-s la mine acasa. Il iau pe Moke, dau banii pe el, platesc clauza. Poate juca atat fundas central, cat si mijlocas central. S-ar putea sa mai vina un fundas central zilele urmatoare.

4-5 jucatori o sa aducem. Jakolis vine la noi doar daca accepta salariul, vrea un salariu cam mare. Eu i-am oferit ceva, daca-i convine, bine. Mai sunt doua zile si vreau sa-i trec pe lista UEFA", a adaugat Gigi Becali.

Totodata, acesta sustine ca Hamroun va fi transferat in Qatar pentru trei milioane de euro, asta desi a primit o oferta si de la Sparta Praga pentru jucatorul algerian. In locul sau, ar urma sa fie adus ivorianul Tiemoko Konate, de la gruparea din capitala Cehiei.

Finantatorul Stelei a mai spus ca a primit o oferta de 2,5 milioane de euro din Serie A pentru fundasul Alin Tosca, dar ca nu va renunta la acesta.

Pe langa Hamroun si Cojocaru, de la Steaua ar mai putea pleca si Adi Popa, care are oferte din Bulgaria si din Turcia, potrivit lui Becali. La capitolul posibile sosiri se numara un jucator din Serie A - atacantul lui Lazio Roma, columbianul Brayan Perea, si un fundas central, grecul Dimitris Chatziisaias, de la PAOK Salonic, ce ar urma sa soseasca sub forma de imprumut.

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#Valentin Cojocaru transfer Crotone, #Cojocaru plecat Steaua, #Cojocaru transfer Serie A, #Stancioiu transfer Steaua, #Jakolis Moke Steaua , #transferuri