Procurorii trebuie sa faca lumina in scandalul dintre Steaua si Becali

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 07:41
7052 citiri
Procurorii trebuie sa faca lumina in scandalul dintre Steaua si Becali

Nu sunt un fan al lui Victor Pituca, insa de aceasta data nu pot sa nu fiu de acord cu el, procurorii, nu neaparat cei de la DNA totusi, trebuie sa demareze o ancheta si sa ne lamureasca in privinta scandalului dintre Steaua si Gigi Becali.

Pe fondul unei lipse complice de transparenta in acest caz a forurilor sportive, FRF si LPF, singura speranta de a afla adevarul sta in procurori, insa ma tem ca nici acestia nu sunt deloc interesati sa clarifice aceasta speta.

Gigi Becali are dreptate atunci cand sustine ca nu a fost singurul om implicat in plimbarea echipei Steaua dupa desprinderea de Clubul Sportiv al Armatei, toti cei care au avut putere de decizie in acea perioada fiind obligati sa dea raspunsuri. Si cum este evident ca din proprie initiativa nu vor face acest lucru, sperantele stau intr-o cercetare penala.

Iar aici nu este vorba numai despre momentul 2003, ci si de cel din 1998. Trebuie sa aflam cine si in ce conditii i-a pus pe tava o echipa de top lui Viorel Paunescu, ce avea acesta voie sa transmita mai departe, cum l-au gasi militarii tocmai pe el si asa mai departe.

Pentru momentul in care a intrat in scena Gigi Becali trebuie aflat daca a fost vorba, asa cum acuza Gica Hagi acum 15 ani, a fost vorba despre o indatorare deliberata a clubului pentru a fi preluat ieftin, daca Paunescu putea sa ii predea lui Becali ce a preluat el de la Armata si asa mai departe.

Si nu trebuie sa ne ferim, vor trebui obligati sa dea cu subsemnatul inclusiv ofiterii care se ocupau in cele doua momente de destinele Stelei.

De ce e nevoie de interventia procurorilor? Pentru ca forurile sportive, FRF si LPF, nu au luat o pozitie oficiala in privinta scandalului nici macar acum, oficialii celor doua asociatii exprimandu-se printr-o serie de declaratii publice nesustinute de documente. Si pare destul de evident ca Razvan Burleanu si Gino Iorgulescu nu au nici cea mai mica dorinta de a intra in acest subiect.

Daca stam sa ne gandim, o ancheta penala in rem, adica efectuata asupra faptelor, nu asupra persoanelor, este perfecta pentru toate partile implicate.

Becali sustine si acum, dupa ce a ramas fara marca si fara nume, ca el detine Steaua. In cazul in care nu este vorba de o cacealma, latifundiarul ar trebui sa fie primul interesat de o evetuala cercetare, oentru ca aceasta ar arata ca, intr-adevar, Steaua este a lui.

Idem in cazul celor de la Clubul Sportiv al Armatei. Daca tot au inceput lupta sunt obligati sa nu se multumeasca doar cu micile victorii din instanta si sa mearga pana la capat. Asta insemnand locul in Liga 1 si lotul de jucatori. Pentru ca Paunescu si, ulterior, Becali nu au inventat ei un loc in prima divizie pe care l-au oferit unei echipe din joben. Nu, ei au preluat gratis o formatie care valora milioane de dolari la vremea respectiva, plus o pozitie in campionat care si fara performante sportive aduce un milion de euro anual numai din drepturile TV.

Ori in perioada asta se pare ca nici Becali si nici CSA Steaua nu isi doresc o ancheta in profunzime, preferand sa se hartuiasca prin litigi civile care nu le afecteaza libertatea.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#ancheta caz Steaua, #Armata Steaua proces, #Becali Steaua ancheta penala , #Gigi Becali