Armata joaca tare: Steaua a solicitat UEFA excluderea FCSB din toate competitiile

Joi, 09 August 2018, ora 08:46
12346 citiri
Armata joaca tare: Steaua a solicitat UEFA excluderea FCSB din toate competitiile
Foto: Ziare.com

Steaua Bucuresti a trimis o notificare oficiala catre UEFA prin care solicita excluderea FCSB din toate competitiile, nationale si internationale, dar si atribuirea palmaresului formatiei militare.

Notificarea a ajuns deja la sedul UEFA de la Nyon, dupa cum scrie ProSport, iar juristii forului continental au mult de munca, ei urmand a analiza 630 de pagini de documente transmise de catre stelisti.

In comunicarea oficiala, formatia din Ghencea informeaza UEFA asupra faptului ca FCSB nu este continuatoarea Stelei si ca nu poate prelua palmaresul "ros-albastrilor".

"SC Fotbal Club FCSB SA (fosta Fotbal Club Steaua Bucuresti SA) nu este succesoarea si nu detine recordurile sportive ale echipei de fotbal care apartine Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti care a castigat Cupa Campionilor Europeni in 1986 si Supercupa Europei in 1987, nu are nicio baza materiala si a fost afiliata ilegal de Federatia Romana de Fotbal.

Va rugam sa luati la cunostinta ca performantele CSA Steaua Bucuresti sunt gresit trecute pe pagina institutiei dumneavoastra. Alaturi de participarile CSA Steaua in competitiile europene apare logoul unui alt club de fotbal, SC FC FCSB SA, club infiintat in 2004. De asemenea, performantele obtinute de clubul nostru, care includ, printre altele, castigarea Cupei Campionilor in 1986, sunt eronat incluse intre performantele clubului de fotbal nascut in 2004. De aceea va cerem sa rectificati greseala aparuta pe site-ul dumneavoastra. CSA Steaua a luat masuri legale impotriva SC FC FCSB SA, care incearca sa-si asume identitatea noastra in mod fraudulos si intentionat", se arata in mesajul transmis UEFA, mai scris sursa citata.

In documentul realizat de juristul Stelei, colonelul Florin Talpan, se mai spune ca FCSB si finantatorul ei, Gigi Becali, au parazitat brandul Steaua in ultimii 13 ani.

"CSA Steaua nu a transferat niciodata drepturile federative catre SC FC FCSB SA. SC FC FCSB SA este creatia lui George Becali, asta insemnand ca el colecteaza profiturile. CSA Steaua si Ministerul Apararii Nationale nu au nicio intelegere cu aceasta firma, George Becali a profitat, in ultimii 13 ani, pana in prezent, de numele si faima clubului Steaua Bucuresti. Sub acest faimos brand, care nu i-a apartinut niciodata, el a reusit sa vanda jucatori pentru sume colosale, a fost capabil sa obtina sume uriase din sponsorizari, drepturi TV, premii consistente si bonusuri din competitiile europene. Este evident ca toate aceste venituri au intrat in buzunarul sau. La doi ani de la decizia Inaltei Curti, George Becali si clubul sau, SC FC FCSB SA, continua sa profite din plin de numele Steaua si de performantele sale, incalcand legile. El castiga sume mari de bani din folosirea ilegala a numelui si a brandului istoric Steaua, impreuna cu performantele sale."

Steaua solicita UEFA reglementarea disputei privind palmaresul, in sensul atribuirii performantelor realizate in perioada 1947 - 2004, excluderea FCSB din toate competitiile, dezafilierea de la FRF si acceptarea Stelei in Liga 1, in locul echipei lui Becali.

Ramane insa de vazut ce va decide UEFA. Daca in privinta palmaresului lucrurile sunt clare si nu ar trebui ca forul continental sa se opuna, in privinta celorlalte cereri sunt totusi sanse mici ca oficialii de la Nyon sa ia vreo masura.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Talpan Steaua FCSB, #Steaua FCSB proces UEFA, #Steaua memoriu UEFA , #UEFA