Unul dintre cei mai mari sportivi din lume si-a anuntat retragerea

Miercuri, 10 Aprilie 2019, ora 13:08
4775 citiri
Unul dintre cei mai mari sportivi din lume si-a anuntat retragerea
Foto: Instagram Dirk Nowitzki

Germanul Dirk Nowitzki, al saselea cel mai bun marcator din istoria campionatului profesionist nord-american de baschet (NBA), a anuntat, marti, ca isi va incheia cariera la varsta de 40 de ani, dupa 21 de sezoane petrecute sub culorile echipei Dallas Mavericks, informeaza AFP.

"Asa cum va asteptati, a fost ultimul meu meci in fata voastra", a declarat Nowitzki la finalul unei partide castigate pe teren propriu de Dallas Mavericks cu Phoenix Suns (120-109).

La ultimul sau meci la American Airlines Center, in timp ce Dallas Mavericks isi va incheia sezonul miercuri la San Antonio, Nowitzki a marcat 30 de puncte. La finalul partidei, Mavericks a organizat o lunga ceremonie in prezenta unor legende precum Scottie Pippen, Charles Barkley si Larry Bird, care i-au servit drept model.

"A fost o aventura extraordinara", a explicat emblematicul nr. 41 de la Mavericks.

"Nu sunt cuvinte pentru a descrie ce reprezinti pentru acest club", a spus, la randul sau, Mark Cuban, presedintele si proprietarul lui Mavericks.

"Iti promit ca valorile pe care tu ni le-ai insuflat nu vor disparea niciodata si iti promit ca ai un loc pe viata aici. Si iti mai promit ca nu vom retrage tricoul tau si ca vom construi o enorma statuie in onoarea ta in fata salii noastre", a adaugat el.

Nowitzki a adus echipei Dallas Mavericks singurul sau titlu de campioana a NBA, in 2011. El este, totodata, primul si singurul european care a cucerit trofeul pentru cel mai bun jucator (MVP) din NBA, in 2007. Contractul sau cu Dallas expira in luna iunie, dar lasase sa se inteleaga ca ar putea disputa un ultim sezon pentru a juca alaturi de Luka Doncic si Kristaps Porzingis.

Nowitzki a disputat 50 de meciuri in acest sezon, cu o medie de 7,1 puncte. El a marcat un total de 31.540 puncte in sezonul regulat al NBA.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#retragere Dirk Nowitzki, #cariera Dirk Nowitzki , #NBA